Ceza keseceğiz

Yozgat’ta çok sayıda sigara içildiğini dile getiren Vali Yurtnaç, kurumlarda sigara içenlere ceza keseceklerini söyledi.

Yozgat’ta çok sayıda sigara içildiğini dile getiren Vali Yurtnaç, kurumlarda sigara içenlere ceza keseceklerini söyledi.
Yurtnaç, “Kurum ziyaretleri yapıyorum. Doktor odasına giriyorsunuz, kurum müdürlerinin odasına giriyorsunuz sigara kokuyor. Böyle bir şey olmaz, olamaz. Kurumlara gittiğimizde sigara kokusu varsa o kuruma gereken cezasını yazacağız. Kimse resmi dairede ve umuma açık kapalı alanlarda sigara içmeyecek. Hiç kimse çocuğunun sigara içmesini istemez. Çünkü zararlı bir şey. Amir içince, memuru da içiyor, şoförü de içiyor. Topluma hitap eden her yöneticimiz sigara içiyor olabilir ama bunu odasında içmeyecek çıkıp dışarıda içecek. Ama sigarayı bırakabiliyorsa da bırakacak ve çevresindeki kişilere ve gençlere örnek olacak” dedi.
HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM
İl Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Toplantısı Vali Kemal Yurtnaç başkanlığında yapıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kemal Yurtaç, toplantı yapılmış olmasının bir başarı olmadığını, bir faaliyet olduğunu belirterek, “Biz faaliyetlerimizi başarıya ulaşmak için yapıyoruz. Bu maksatla yapacağımız tüm çalışmalarda sonuca ve sürece odaklı çalışmalar yapacağız. Zira uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları sadece zabıtanın ve kolluk kuvvetlerinin görevi değil. Bu mücadelede her kurumun bir görevi var. Mesela müftülüğümüz madde bağımlısı tedavi gören gencimizi almış eğitim vermiş, sonra cuma namazına götürmüş, sohbet etmiş. Her kurumun bir katkı verecek konusu vardır. Mesele burada reflekslerimizi diri tutmak. İdarecilerimize büyük görev düşüyor burada” diye konuştu.
Her kurumun bu işin ucundan tutması gerektiğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Aksi takdirde çağımızın en büyük problemlerinden biri olan madde bağımlılığı ile uğraşmak zorunda kalırız. Bununla ilgili bir yol haritamız olmazsa hepimiz bunun vebalini çekeriz. Hepimizin çocuğu var ve en başta empati yaparak bununla mücadeleye başlayacağız. Kimse benim çocuğuma, yakınlarıma bir şey olmaz, onlar bu illete bulaşmaz diye düşünmesin” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüklerine bu konuda büyük görev düştüğünü kaydeden Vali Yurtnaç, “Kapalı spor salonları, yüzme havuzları, açık spor sahaları halkımızın emrine sunulmak üzere yapılmış tesislerdir. Buralara yüzlerce, binlerce gencimizi getirip faaliyetler yapacağız. Kurumlar arası işbirliği gerçekleştireceğiz. Yaz ayları için şimdiden faaliyetlere başlanmalı. Gençlerimiz bize gelmiyorsa biz gideceğiz, anlatacağız. Yaz tatili gelmeden okullarımızda bu tür yaz kamplarının olduğunu anlatacağız. Onları heyecanlandırıp spora teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

08 Ara 2017 - 07:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi