EHAM'ın yapımına başlanıyor

Engelli ve dezavantajlı grupların hayata tutunması ve destek sağlanması açısından il merkezinde yapılacak Engelsiz Hayat Alanı kısa adıyla EHAM projesi start aldı.

SOSYAL HAYATA
HAREKETGELECEK

Yapılan çalışma Yozgat'ın sosyal hayatına da hareketlilik getirecek. İçerisinde kafe, toplantı salonları, Şehit Aileleri Derneği, Engelliler Derneği gibi dezavantajlı gruplara çalışma alanlarının olacağı ve sivil halkın da yararlanacağı sosyal donatıların içinde olduğu projenin inşaatına yakın zamanda başlanılacak.
Engelli vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmeleri için mücadele verdiklerini kaydeden Vali Kemal Yurtnaç, “Dezavantajlı gurupların hayatlarının kolaylaşması için her türlü tedbirleri alıyoruz. Mesele insanı hayata kazandırmaktır, dışlamak değil. Genel olarak engelli çocukları olan ailelerin, çocuklarını saklamadan, toplum ile iç içe yaşatmaları gerekmektedir. Biz de elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Devletimizin sunduğu imkanlarla bu tür guruplara yardımcı olmak bizim görevimiz. Bunun somut örneklerinden bir tanesini daha Yozgat’a kazandırmak için kolları sıvadık. Engelsiz Hayat Alanı inşaatına kısa süre içerisinde başlayacağız. En kısa vadede de bitirip hem dezavantajlı gruplarımızın hem de Yozgat halkımızın hizmetine açacağız” diye konuştu.

13 Eki 2018 - 07:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi