Gündem, içme ve kullanma suyu

Yozgat Valilik Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Şükrü Çakır başkanlığında, kurum müdürleri ve temsilcilerin katılımıyla, İl Çevre Sağlığı Kurul Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda gündem içme ve kullanma suları oldu. Bu sene Yozgat’ın az yağış alması nedeniyle ilçelerde ve köylerde su rezervlerinin azalma durum riski konuşuldu.
Suyla bulaşan hastalıkların önlenmesi için yapılan klor uygulandığını, halkın bu konuda farkındalık oluşturmak için bilgilendirme yapılmasını söyleyen Çakır konuşmasında şunları söyledi; “ Suların vatandaşlarımıza ulaştırmadan önce zararlı olabilecek her türlü etkenden kurtararak, yasal düzenlemeler çerçevesinde suyun arıtılması ve güvenli bir biçimde ulaştırmamız gerekmektedir. Bunu da klorlayarak yapıyoruz. Virüsleri öldüren, suyun yapısını bozmayan arıtma yöntemidir. Şebeke suları klorlanmadığı bazı Afrika ülkelerinde kolera ve tifoya bağlı ölümler halen yaygın olarak görülmektedir.
Vücut ağırlığımızın yaklaşık % 63 -70 kadarını su oluşturmaktadır. Suyun klorlanması sağlığımız için büyük bir önem arz etmektedir.
Bu sene Yozgat’ın az yağış alması nedeniyle ilçe ve köylerimizde kullanma suyu rezervinin azalma durumuna karşın, kullanma suyunu tasarruflu kullanmaya özen gösterelim” dedi.

22 Mar 2018 - 07:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi