KUMKUYU BEREKET SAÇACAK!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Yozgat’ın Şefaatli İlçesinde yapımını sürdürdüğü “Kum Kuyu Göledi” ile yaklaşık 3 bin dekar zirai arazi suyla buluşacak. Çalışmaların hız kesmeden sürdüğü projede yüzde 68 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Yozgat’ın Şefaatli İlçesinde yapımını sürdürdüğü “Kum Kuyu Göledi” ile yaklaşık 3 bin dekar zirai arazi suyla buluşacak. Çalışmaların hız kesmeden sürdüğü projede yüzde 68 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yozgat’a yaptığı su yatırımlarıyla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bölgede son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki zirai faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
141 bin 410 DEKAR ARAZİ SUYLA BULUŞTU
Bu çerçevede son 14 yılda Yozgat’ta 4 baraj inşa eden DSİ, bu yatırımlarla 141.410 dekar araziyi sulamaya açtı. Sulamaya açılan arazilerden ise bölge çiftçisi yıllık 82 milyon TL zirai gelir artışı sağladı. Ayrıca bu dönemde Yozgat’ta 47 adet derenin ıslahı tamamlandı.
2 BİN 970 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK
Yozgat’a yapılan sulama yatırımları kapsamında Yozgat Şefaatli Kumkuyu Köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden Kumkuyu Göledinde ise çalışmalar hızla sürüyor. Kumkuyu Göleti’nin tamamlanmasından sonra depolanacak su ile 2 bin 970 dekar zirai arazi suya kavuşacak.
TAM 13 MİLYON LİRA
Homojen toprak dolgu tipinde inşa edilen ve 27,5 metre yüksekliğe sahip olacak Kumkuyu Göleti, yapılan çalışmalarla yüzde 68 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Toplam yatırım bedeli 13 milyon lira olan projenin tamamlanarak arazilerin sulamaya açılması ile sulama alanında dekar başına 857 lira ilave gelir artışı sağlanacak. Dolayısıyla ülke ekonomisine ise yaklaşık 2 milyon 290 bin lira katkı verilecek.
YOZGAT’A YAPILAN YATIRIMLAR SÜRECEK
Yozgat’ın her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bakanlık olarak Yozgat’a yapacağımız yatırımlar sürecek. Bu projemizi de en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yozgat’ın bereketli toprakları suyla buluşacak ve oradaki çiftçilerimizin refah düzeyi artacak” değerlendirmesinde bulundu.

03 Kas 2017 - 10:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi