Öğrenciler 'KodluYOZ' ile öğretecek

​İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ‘kodluYOZ’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında merkez dahil 6 ilçede kodlama atölyesi kurulacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri için ‘kodluYOZ’ projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında merkez dahil 6 ilçede kodlama atölyesi kurulacak. Öğrenciler bu atölyelerde kodlama eğitimi alarak, yazılım, robotik program, mobil uygulama, üç boyutlu çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası projeler üretecek.
KodluYOZ projesinden il genelinde 32 bin 886 öğrenci faydalanacak. Projede yer alan öğretmenler öğrencilere ilk etapta kodlama eğitim verecek.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu, Proje koordinatörleri Gamze Mete ve Salih Aksoy, Vali Kemal Yurtnaç’a proje hakkında bilgi verdi.
Vali Kemal Yurtnaç, projeyi düşünüp hayata geçiren öğretmenlere ve proje ekibine teşekkür etti.
6 İLÇE’DE ATÖYLE KURULACAK
Proje kapsamında altı ilçede kodlama atölyesi kurulacak. Merkez, Akdağmadeni, Boğazlıyan, Sarıkaya, Sorgun ve Yerköy’de atölye kurulacak. Okullarında kodlama eğitimini alan, ilgili, yetenekli, istekli, özellikle teknoloji bağımlısı haline gelmiş olup bilgisayarda uzun vakit geçiren öğrencilerin bu atölyelere yönlendirilmesi sağlanacak.
Öğrenciler kodlama atölyelerinde özgün yazılımlar geliştirecek, animasyonlar yapacak, robotik programlama öğrenecek, mobil uygulamalar geliştirecek, 3 boyutlu çalışmalar yaparak ve ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacak projeler üretecek.
DÖRDÜNCÜ PROJE
Proje, KodlaManisa, KodlaRize, KodlaYap ‘tan sonra ülke genelinde hayata geçirilen dördüncü proje. Proje ilerleyen yıllarda anaokulu öğrencilerine kadar uyarlanabilecek.

13 Ara 2017 - 07:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi