Milano'ya gittiler

Sorgun Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri staj için İtalya’nın Milano ketine gitti.

Yozgat’ın Sorgun İlçesi Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de ortağı olduğu “Evde hasta bakım hizmetlerinde AB uygulamaları” projesi 2017 teklif çağrısı döneminde Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Proje çerçevesinde öğrenciler İtalya’nın Milano kentinde staj yapma imkanı buldu.
Öğrenciler bu proje ile Evde Hasta Bakım Hizmetlerinde AB Uygulamalarını yerinde görüp alanında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatları elde edecekler. Bununla birlikte Sağlık alanında uygulanan ve kullanılan son teknolojileri staj yoluyla inceleme şansları olacak ve mesleki anlamda gelişimlerine katkıda bulunulacak.
Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü osman Kılınçarslan, katılımcı öğrencilerin belirlenmesi için titiz bir çalışma yapıldığını, öncelikle bütün öğrenci ve velilerimizin bilgilendirildiğini, okulda öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirme toplantısının düzenlendiğini ifade etti.
Kılınçarslan, projenin giderlerinin tamamının Ulusal Ajans tarafından hibe şeklinde karşılandığını, öğrenci seçiminde öğrencinin önceki yıllar alan ders ortalamalarının, yabancı dil ortalamasının, devam devamsızlık durumunun, disiplin cezası alıp almadığının ayrıca mesleğine olan sorumluluk duygusunun etkili olduğunu bu değerlendirmelerin öğretmenler kurulu tarafından kurulan 7 kişiden oluşan Proje Yürütme Ekibi tarafından yapıldığını söyledi. Kılınçarslan, proje hakkında şu bilgileri verdi; “Yurtdışına, Ocak 2018, Mart 2018 ve Nisan 2018 tarihlerinde olmak üzere 3 haraketlilik dönemi ile toplamda 21 öğrenci staj için İtalya’nın Milano şehrine gönderdik.
Seçilen bu öğrencilerimizin okulumuzu, ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi yurtdışında güzel bir şekilde temsil edeceklerine inandıklarını ayrıca Projenin Ulusal Ajans tarafından 1 Ağustos 2017 tarihinde açıklanması ile birlikte projemizin amacına uygun kalite odaklı ve süreç sonuç faaliyet alanlı sonuçlanabilmesi için bütün çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edecek.
Projemizin okulumuza, ilçemize, ilimize ve ülkemize faydalı olması dileği ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

02 Ara 2017 - 12:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi