Aralık Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Aktarılmaya Başlandı
Aralık Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Aktarılmaya Başlandı
İçeriği Görüntüle

Karadeniz’in önemli fındık merkezleri olan Ordu, Giresun ve Samsun’da fındık kilogram fiyatları 117 TL ile 123 TL arasında değişirken, bazı bölgelerde 169 TL’ye kadar yükseldiği görülüyor.

Bu hafta Tombul fındığın kilogram fiyatı ise ortalama 116 TL civarında işlem görüyor. Fiyatların bu denli stabil kalması, yaklaşan hasat sezonu öncesinde üreticiler için umut verici bir tablo oluşturuyor.

Fındık (2)

TMO’da fiyatlar nasıl?

Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan alım fiyatları da üreticiye güçlü bir destek sunuyor. TMO, Levant kalite fındık için kilogram başına 130 TL, Giresun kalite fındık için ise 132 TL fiyat belirledi. Bu rakamlar, devletin fındık üreticisini destekleme politikasının önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Fındıkta hem serbest piyasa hem de TMO fiyatlarının yakından takip edildiği bu dönemde, üreticilerin beklentisi fiyatların hasat sezonunda da dengeli seyretmesi yönünde. Önümüzdeki günlerde piyasada yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi