Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan binlerce personelin merakla beklediği 2025 yılı banka promosyon anlaşması için süreç bugün resmen başladı. Türkiye genelinde birçok kamu kurumunun promosyon anlaşmalarını yenilemesiyle birlikte gözler Adalet Bakanlığı ile yapılacak yeni anlaşmaya çevrilmiş durumda.

Bakanlık çalışanlarının maaş ödemelerini aldığı banka üzerinden sağlanacak promosyon tutarının 2025 yılında önceki yıllara göre ciddi bir artış göstermesi bekleniyor. Üç yıl önce kişi başı 25 bin TL olarak belirlenen promosyon, bu yıl çalışanların beklentisine göre 300 bin TL seviyelerine kadar çıkabilir.
Adalet Bakanlığı’nın resmi duyurusuna göre bankaların promosyon teklifleri bugün (18 Ağustos) saat 10.25’e kadar kapalı zarf usulüyle teslim edildi. İhaleler saat 10.30’da başlarken, kazanan banka açık artırma ve pazarlık yöntemiyle belirlenecek. İhalenin ardından yeni promosyon tutarı ve ödeme takvimi kamuoyuna açıklanacak.
Sendikalar, bankaların son üç yılda yalnızca adalet teşkilatının maaş ödemelerinden 670 milyar TL işlem hacmine ulaştığını belirterek, bu dev kazancın çalışanlara da yansıtılmasını istiyor. Çalışanlar sosyal medyada “#AdaletBakanlığıTekSes300Bin” etiketiyle taleplerini gündeme taşıdı.
Adalet Bakanlığı’nın imzalayacağı yeni promosyon anlaşmasının yalnızca adalet personeli için değil, diğer kamu kurumları için de emsal teşkil edeceği ifade ediliyor. Bu nedenle farklı kurumlarda görev yapan çalışanlar da ihalenin sonucunu merakla bekliyor.



