Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplam 1250 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, alımlar uygulama ve sözlü sınav yoluyla gerçekleştirilecek. Adayların, başvuru yapabilmek için çeşitli şartları taşıması gerekiyor.Afad 1250 Sözleşmeli Personel Alımı YapacakToplam kontenjanın 77’si arama ve kurtarma teknikeri, 1173’ü ise arama ve kurtarma teknisyeni pozisyonları için ayrıldı. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, belirli suçlardan hüküm giymemiş olması ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekiyor.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç şehit yakınlarını ihmal etmiyor!
Yozgat İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç şehit yakınlarını ihmal etmiyor!
İçeriği Görüntüle

Başvuru Şartları ve KPSS Puan Türleri

Teknikerlik için başvuracak adayların, 2024 KPSSP93 puan türünden, teknisyenlik için ise KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmamalı, kadınlarda en az 1,60 metre, erkeklerde ise en az 1,65 metre boy şartı aranıyor. Boy-kilo farkının ise 10 kilogramı geçmemesi gerekiyor.

Başvurular Nereden Yapılacak?

Başvuru süreci ve sınav detayları, Resmi Gazete’nin "Çeşitli İlanlar" bölümünde ve AFAD’ın resmi internet sitesinde yayımlandı. Tüm süreç tamamlandığında, AFAD taşra teşkilatında 1250 yeni personel göreve başlayacak.

Muhabir: Şeniz Dirican