Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın, yaklaşık 25 bin metrekarelik alan üzerine kurulan tesisin inşaat sahasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı, çalışmaları yerinde inceledi.
2025 yılı sonuna tamamlanıyor
Toplamda 96 milyon TL'ye ihale edilen ve kısa süre önce yapımına başlanan tesisin, 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Tesisin devreye alınmasıyla birlikte ilçedeki atık su sorununun tamamen ortadan kaldırılması amaçlanıyor.
Kirletici unsurların önüne geçilecek
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yalçın, “Sürdürülebilir bir gelecek için hedefimiz, şehrimizde atık su problemine köklü bir çözüm getirerek gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak. Tesiste atık sular son teknolojik yöntemlerle arıtıldıktan sonra yeniden doğaya deşarj edilecek. Böylece çevreye zarar veren kirletici unsurların önüne geçilecek” dedi.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte hem doğal kaynakların korunmasına katkı sağlanacağı hem de bölge halkının yaşam kalitesinin artacağı ifade ediliyor.