Yıkılmaz, gurbetçilerin Türkiye’den kopmadığını ve yeni nesillere vatan sevgisini aşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

Çayıralan, Karakışla köylerinden gelen Şemsettin Yıkılmaz, 13 yaşında ailesiyle Almanya’ya göç ettiğini anlattı. Babasının 1960’larda Almanya’ya geldiğini ve kendilerini de yanına getirdiğini belirtti.

“Ortaokulu burada tamamladım, meslek okuluna gittim, evlilik ve iş hayatı derken 46 yılı geride bıraktım” diyen Yıkılmaz, 2020 yılına kadar Yozgatlılar derneklerinde aktif bir görev üstlenmediğini söyledi.

Şemsettin Yıkılmaz-1

Derneklerde Birlik ve İletişim

Yıkılmaz, derneklerdeki birlik ve beraberlik çalışmalarına katkıda bulunmaya başladığını ifade etti. Özellikle Avrupa’daki Yozgatlı dernek başkanlarıyla iletişim kurarak fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

“Selçuk Başkan’ımızı tanıdık, onunla görüşüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde ne verebilirsek vermeye çalışıyoruz” dedi.

Sosyal Sorumluluk ve Yardım Kampanyaları

Federasyonun sosyal sorumluluk çalışmalarına dikkat çeken Yıkılmaz, SMA hastası Alya Taşdemir için düzenlenen kampanyaya destek verdiklerini söyledi.

Yozgat’ta 25 Mart’ta Planlı Elektrik Kesintisi
Yozgat’ta 25 Mart’ta Planlı Elektrik Kesintisi
İçeriği Görüntüle

“Şu anda 36 bağış gerçekleştirdik, bugün 40’ın üzerine çıkmayı umuyoruz. Yozgat’tan ve Avrupa’daki hemşerilerimizin katkılarıyla bu diyaloglar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Kültür ve Spor Etkinlikleriyle Topluluk Birliği

Yıkılmaz, federasyonun düzenlediği etkinlikleri de anlatarak, özellikle kültür ve spor gecelerinin önemini vurguladı: “Arabaşı yerine kültür ve spor etkinlikleri yapıyoruz. Katılımcılar sanatçılarla tanışabiliyor, eğlenebiliyor ve sohbet edebiliyor. Belediye başkanlarımız da bu programlara katılıyor.”

Vatan Sevgisini Yeni Nesillere Aktarmak

Gurbetçi Yozgatlıların Türkiye ile bağlarını koruduğunu belirten Yıkılmaz, çocuklara vatan sevgisini aşılamanın önemine değindi: “Ne kadar yurt dışında olsak da Türkiye’den kopmadık. Çocuklarımıza da aynı duyguyu yaşatmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar gelecek nesillere bir şeyler bırakıyoruz.”