Taşkın, vergi diliminin yüzde 15’te sabitlenmesi gerektiğini ifade ederek mevcut ekonomik koşulların sürdürülemez hale geldiğini söyledi.
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye’deki ekonomik tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak çalışanlar ve emeklilerin yaşadığı gelir kaybına dikkat çekti. Taşkın, özellikle vergi yükünün artmasının alım gücünü daha da düşürdüğünü ifade etti.
Yozgatlı hemşehrimiz olan Taşkın, mevcut ekonomik şartların toplumun geniş kesimlerini zorladığını belirterek vergi sisteminde acil düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.
“Orta Sınıf Fakirleşti”
Genel Başkan Necip Taşkın, yaptığı açıklamada geçmiş yıllarda güçlü bir orta sınıf yapısının bulunduğunu ancak günümüzde bu yapının büyük ölçüde ortadan kalktığını söyledi.
“Eski Türkiye’de orta sınıf diye bir grup vardı. Şimdi orta sınıf fakir oldu” diyen Taşkın, gelir dağılımındaki bozulmaya dikkat çekti.
Emeklilerin Alım Gücü Geriledi
Taşkın, emeklilerin yaşam standartlarında ciddi düşüş yaşandığını belirterek geçmişle günümüz arasında karşılaştırma yaptı.
Eskiden emeklilerin ev ve araç sahibi olabildiğini hatırlatan Taşkın, günümüzde emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığını ifade etti.
“Eskiden emekli olan ev ve araba alabiliyordu. Şimdi emekli olan ne ev ne araba alabiliyor” sözleriyle tabloyu özetledi.
Çalışanlar Sadece Geçinmeye Çalışıyor
Ekonomik koşulların çalışan kesim üzerindeki etkilerine de değinen Taşkın, maaşların artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kaldığını söyledi.
Çalışanların yalnızca temel ihtiyaçlarını karşılayabildiğini vurgulayan Taşkın, mevcut durumun uzun vadede sürdürülebilir olmadığını ifade etti.
Vergi Dilimi İçin Reform Çağrısı
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, çözüm olarak vergi sisteminde köklü bir değişiklik yapılması gerektiğini belirtti.
Çalışanların üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini söyleyen Taşkın, vergi diliminin yüzde 15 seviyesinde sabitlenmesinin hem çalışanlar hem de emekliler için rahatlama sağlayacağını dile getirdi.




