Karaca, açıklamasında TCMB’nin tahminlerinin ekonomik gerçeklikten kopuk olduğunu vurgulayarak, “Bu hesap tutmaz, bedeli yine millet ödüyor” dedi.

2025 yıl sonu için TCMB’nin açıkladığı %24 enflasyon hedefinin halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılarla uyuşmadığını belirten Karaca, “Yılın ilk dört ayında enflasyon yüzde 13,36 olarak gerçekleşti. Kalan sekiz ayda her ay ortalama yüzde 1,13 oranında enflasyon yaşanması gerekiyor ki bu gerçekçi değil” ifadelerini kullandı.

İşsizlik giderek artıyor

Krediye erişimin zorlaştığını, esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını ve işsizliğin giderek arttığını kaydeden Karaca, “Sıkı politika dediniz, geçim düğüm oldu. İktidar ve Merkez Bankası çözüm üretmek yerine sadece tahmin açıklıyor” diye konuştu.

Olgun Sadık Karaca-6

Emekli Maaşlarında Yeni Zam Senaryoları! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
Emekli Maaşlarında Yeni Zam Senaryoları! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
İçeriği Görüntüle

Ekonomide yaşanan sıkıntıların temelinde mali disiplinsizlik ve keyfi yönetim anlayışının bulunduğunu söyleyen Karaca, “Kamu israfı önlenmiş olsaydı, bugün bu tablo yaşanmazdı. Ekonomiyi yönetenlerin en büyük sorumluluğu milletin refahını korumaktır ancak halkın yükü giderek artıyor” dedi.

Güven tesis edilemez

Merkez Bankası’nın bağımsızlık ve hesap verebilirlik ilkelerinden uzaklaştığını belirten Karaca, “Bilimsellikten kopan, siyasetin gölgesinde şekillenen bir Merkez Bankası yönetimiyle piyasalara güven tesis edilemez” ifadelerini kullandı.

Son olarak Anahtar Parti olarak bu düzene seyirci kalmayacaklarını dile getiren Karaca, “Adil bir kamu yönetimi, halktan yana bir ekonomik model ve güven veren bir hukuk düzeni için mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletin alın terini tüketen anlayışa asla sessiz kalmayacağız” dedi.

Muhabir: Haber Merkezi