Ankara’daki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Sincan Bölge Başkanı Şakir Bulut, birleşme sürecini Çamlık Medya’ya anlattı. Yozgat Merkez, Büyük Nefes Köyü doğumlu olan Bulut, uzun yıllardır başkentteki Yozgatlıların sesi olmayı sürdürüyor. 2017 yılında federasyonun genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen Bulut, şu an başkan olarak görev yapıyor.
Bulut, süreci şöyle özetledi: “Yaklaşık 8-9 ay önce bir toplantıda vekillerimiz, Ankara’daki çift başlılığın sorun olduğunu dile getirdi. Yönetim kurulumuzla birlikte birlik ve beraberlik için elimizi taşın altına koyduk ve iki federasyonu tek çatı altında birleştirmeyi başardık.”
Berlin Duvarını Yıkan Bir Birliktelik
Bu birleşme, sadece yönetimsel değil, sosyal anlamda da önemli bir engeli ortadan kaldırdı. Bulut, “Daha önce ‘Güney-Kuzey Yozgatlısınız’, ‘Sincanlı mısınız, Mamaklı mısınız?’ gibi ayrımlar vardı. Artık bu ayrımlar ortadan kalktı, adeta Berlin Duvarı’nı yıktık. Bundan sonra Ankara’da tek ses olacağız” dedi.
Birleşmeyle başkentteki Yozgatlıların sayısı yaklaşık bir milyon olarak tahmin ediliyor. Sincan, Mamak, Yenimahalle, Etimesgut, Keçiören ve Kazan gibi bölgelerde yaşayan Yozgatlılar artık tek çatı altında örgütlenmiş olacak.
Dernekler Güçleniyor, Etki Artıyor
Ankara’daki federasyon çatısı altında şu anda yaklaşık 160-175 dernek bulunuyor. Bu dernekler, hem hemşerilere destek sağlamak hem de Yozgat kültürünü yaşatmak için koordineli çalışacak. Bulut, “Artık Yozgatlılar için ne gerekiyorsa yapacağız. Telefonlarımız her zaman açık ve ihtiyaç olan herkese ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
Birleşmeyi Ramazan ayında duyuran Bulut, hemşerilerine mesaj gönderdi: “Herkese hayırlı Ramazanlar ve yaklaşan bayram için hayırlı bayramlar diliyorum. Allah herkesin tuttuğu orucu kabul etsin. Ankara’daki Yozgatlılar artık tek ses, tek yürek. Bu birliğin güçlenmesi için hep birlikte çalışacağız.”




