Sırların sırrına ermek için mottosuyla yayımlanan derginin bu özel sayısında, Çiftci’nin hikayeleri, ailesi, dost çevresi ve okurlarının gözünden kaleme alınan yazılarla dolu bir içerik sunuluyor.

Çare dergisi genel yayın yönetmeni Mustafa Mete, takdim yazısında Mustafa Çiftci’nin eserlerindeki sade, samimi ve akıcı üslubun okurların kalbine derin bir yer edindiğine vurgu yaptı. “Çiftci, hikayelerinde yaşama dair ince gözlemlerle sade bir dil kullanarak kendine özgü bir anlatı dünyası kuruyor” ifadelerine yer verdi.

Care Dergisi (4)

Önemli İsimlerin Kaleminden Mustafa Çiftci Portresi

Mustafa Çiftci dosyasında, birçok önemli kalemin Çiftci’ye dair gözlemleri dikkat çekiyor. Fahri Tuna, “Mustafa Çiftci: Dilinden Hikayeler Damlayan Dede Korkut” başlıklı yazısında Çiftci’nin hikayelerinin toplumsal bir dokuyla iç içe olduğunu belirterek, “Yazdığı onun öyküleri değil, hepimizin öyküleri. Bizi yazdığı için bu kadar seviliyor” ifadelerini kullandı.

Yozgat’ta 365 Gün Halka Eğitim Veriyor! Yozgat’ta 365 Gün Halka Eğitim Veriyor!

Care Dergisi (3)

Ali Osman Mert, yıllara dayanan dostluklarının hikayesini anlatırken, Ercan Yıldırım ise Çiftci’yi “Anadolu Romantik Gerçekçiliğinin Öykücüsü” olarak tanımladı. Ali Necip Erdoğan, “Dünyaya Son Kez Bakma Bilinci: Leyla…” başlıklı yazısında Çiftci’nin karakterleri üzerinden duygusal bir analiz sundu. Halk bilimi unsurları ise Esra Nur Temir tarafından detaylandırılarak Çiftci’nin hikayelerindeki folklorik derinlik ele alındı.

Zenginleştirilmiş İçerik

Dergi, Çiftci’ye dair daha geniş bir perspektif sunmak için önemli bir soruşturma da hazırladı. Mustafa Kutlu, Cihan Aktaş, Ali Ayçil, Hüseyin Akbaş, Bilal Kemikli gibi birçok yazar, Çiftci’nin hikayeciliğine dair değerli görüşlerini paylaştı.

Muhabir: Haber Merkezi