Yozgat’ın Çekerek ilçesi, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte lavanta sezonuna hazırlanıyor. İlçe Belediyesi tarafından oluşturulan ve bölgenin en önemli yeşil alan projelerinden biri olan Çekerek Lavanta Parkı’nda kapsamlı bakım ve yenileme çalışmaları başlatıldı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında hem mevcut lavanta bitkilerinin bakımı yapılıyor hem de yeni fidan dikimleriyle alan genişletiliyor.
11 Bin Metrekarelik Alanda Yoğun Çalışma
Yaklaşık 11 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan lavanta bahçesi, yapılan düzenlemelerle daha estetik ve düzenli bir görünüme kavuşturuluyor. Çalışmalar kapsamında toprak düzenlemesi, sulama sistemlerinin kontrolü ve bitki bakım işlemleri eş zamanlı olarak yürütülüyor.
Son etapta yaklaşık 2 bin 500 yeni lavanta fidanı toprakla buluşturularak parkın bitki dokusu güçlendirildi. Bu sayede lavanta alanının hem görsel yoğunluğu hem de dayanıklılığı artırılmış oldu.
Lavanta Sezonu İçin Geri Sayım Başladı
Yaz aylarında çiçek açması beklenen lavanta bitkileriyle birlikte parkın yeniden ziyaretçi akınına uğraması öngörülüyor. Özellikle mor tonların hâkim olacağı dönemde bölge, doğa ve fotoğraf tutkunları için önemli bir çekim merkezi haline gelecek.
Lavanta bitkisinin aromatik yapısı nedeniyle yalnızca görsel değil, aynı zamanda kozmetik ve sağlık sektörleri açısından da ekonomik değer taşıdığı biliniyor.
Turizm ve Eko-Turizm Hedefi
Çekerek Lavanta Parkı, sadece bir rekreasyon alanı olmanın ötesinde bölge turizmine katkı sağlayan bir proje olarak öne çıkıyor. Yetkililer, yapılan çalışmaların eko-turizm potansiyelini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtiyor.
Yaz aylarında artması beklenen ziyaretçi sayısının ilçe ekonomisine de doğrudan katkı sağlaması bekleniyor. Özellikle hafta sonları yoğun ziyaretçi trafiği oluşması öngörülüyor.
Doğayla İç İçe Yeni Bir Yaşam Alanı
Belediye ekipleri, parkın doğal yapısının korunmasına özel önem veriyor. Yapılan düzenlemelerin çevreyle uyumlu şekilde ilerletildiği ve alanın sürdürülebilir bir yeşil alan olarak geliştirilmesinin amaçlandığı ifade ediliyor.
Çekerek’te Lavanta Sezonu Başlıyor
Çekerek Lavanta Parkı’nda başlatılan yenileme ve bakım çalışmalarıyla birlikte Yozgat’ın önemli turizm noktalarından biri yeni sezona hazırlanıyor.
Lavanta mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgenin hem yerli hem de şehir dışından ziyaretçilerin ilgisini çekmesi bekleniyor.




