Yozgat’ın Çekerek Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Serhat Akın’ın istifa ettiği yönündeki açıklamalarına Belediye Başkanı Üzeyir İnce açıklık getirdi.

Çekerek Belediyesi Kafes (3)-1

Çekerek Belediye Başkanı Üzeyir İnce, yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Akın’ın kendisi tarafından görevden alındığını duyurdu. İnce, alınan bu kararın gerekçesini görev ihmali ve lüzum görülen nedenler olarak açıkladı.

Çekerek Belediyesi İçme Suyu Altyapısını Güçlendiriyor
Çekerek Belediyesi İçme Suyu Altyapısını Güçlendiriyor
İçeriği Görüntüle

Çekerek Istifa (2)

Algı oluşturuyorlar

Başkan İnce, açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "07.05.2024 tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Serhat Akın, 13.12.2024 tarihli görevden alınma yazısı ile tarafımızdan Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştır. Şahsın kendi sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklaması gereksiz ve geçersiz olup, algı oluşturma amacına hizmet etmektedir"

Çekerek Istifa (3)

Yasal süreç başlatıldı

Başkan İnce, Serhat Akın’ın sosyal medyada yaptığı açıklamalara ve yönelttiği iddialara yönelik yasal süreç başlatıldığını belirterek, “Tarafımıza atfedilen asılsız iftiralara karşı yasal süreç başlatılmış olup, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Görevden alma kararı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili yasal sürecin devam ettiği ifade edilirken, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklamaların sürdürüleceği vurgulandı. HABER MERKEZİ

Muhabir: Haber Merkezi