Mitinge CHP Ankara Milletvekili ve Yozgatlı hemşehrimiz Adnan Beker, CHP Yozgat il başkanı Abdullah Yaşar, Yozgatlı çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yozgatlıların yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yozgatlı çiftçilerin çağrısı üzerine Yozgat’a geldiklerini belirterek, “Yozgat zulme susmadı, meydanlara sığmadı. Sesinizi bütün dünya duydu” ifadelerini kullandı.
Özel açıklamasında, ‘’Yüreğinde vatan millet ve Atatürk sevdası olan canım Yozgatlılarla kucaklaşmaya geldik. Yozgatlı çiftçiler, 2 Nisan günü kendilerine yapılan zulme, haksızlığa, ürünlerinin para etmemesine, işleri, aşları elinden alınmasına, seçme hakları elinden alınmaya başlayınca ayağa kalktı’’ dedi.
Yozgat zulme susmadı
CHP Genel Başkanı Özel açıklamasında, ‘’Yozgat’tan öyle bir ses geldi ki traktör konvoyunu bütün dünya duydu. Yozgat bizimdir, Yozgat tepki vermez dediler Yozgat ezberi bozdu. Yozgat elbet onlara oy verdi ama onlar Yozgat’ı çantada keklik sandılar. Yozgat, millet, uyandı. Yozgat zulme susmadı, meydana sığmadı. Sayın Erdoğan Yozgat’taki AK Partililere kızmış geçen geldiğinde bu kadar meydan mı olur diye. Sayın Erdoğan Yozgat’a kızma bugün dolmayan yerleri biz doldurduk. Yozgat tarihinin en kalabalık mitinglerinden birindeyiz, meydanın ötesinde ara sokaklar ayrı bir miting var. Emekliler ellerinizden öpüyorum’’ ifadelerine yer verdi.
Yozgatlı çiftçimizin cezalarını üstlendik
Yozgatlı çiftçimize sahip çıktık diyen Özel açıklamasında şunları söyledi: ‘’Yozgat bütün Türkiye’yi ayağa kaldıran dünya basınına konu olan çiftlilere, Erdoğan destek yollaması gerekirken Türkiye’nin jandarmasını bariyer koydu. Çiftçilere traktör trafiği tehlikeye atıyor diye ceza gönderdi. Bunu görünce içimiz sızladı. Bizler bunları hak etmediler diye biz sahiplendik ben cezaları üstlendim Abdullah başkanımı aradım Silivri cezaevine gittim Ekrem başkanımın yanına. Ekrem başkan ile ödeme konusunda tartıştık. Kardeş payı olarak ödemeye karar verdik. Bugün o çiftçi kardeşlerimizin abilerimin davetiyle buraya geldim elbette miting yapacaktık. Selam olsun Yozgat’a. Birileri oyu alırken iyi sonra hizmet yapmayınca tepki olunca itiraz edince çiftçinin karşısında köylünün karşısındalar yukarıdan kibirle bakıyorlar. İktidarı uyarıyorum çiftçileri sana ezdirmeyiz.’’
Yozgatlı seçimlerde tavrını belli etti
Yozgatlılar seçim günü Sayın Erdoğan’ı uyarmıştı ifadelerine yer veren Özel, ‘’Şüphesiz sadece bu meydanda CHP’liler yok, çiftçiler yok. Adaletsizliğe itiraz eden haksızlığı karşı olanlar var. Geleceğe sahip çıkan Yozgatlılar var. Yozgat’ı tapulu malı sananlar Yozgat’ı tanımayanlardır. 1950 de Yozgat demokrat partiye destek vermiş sonra CHP’ye çok partili dönemli seçimde kazandırmıştır. Yozgat kim iyi yönetiyorsa ona oy vermiş kim kötü iş yapıyorsa ona cezasını kesmiştir. Yozgat seçimlerde iktidara cevap verdi ama iktidar kulak vermedi ve Yozgat belediye başkanı olarak Kazım Arslan’ı seçti. Kendisi gönülden tebrik ediyorum. Mega kent olarak görmüyoruz Yozgat’ı öyle yapacakları adına sözler verilmişti. AK Parti zulme devam ediyor. Yozgat’ın hastane ihtiyacı var uzak yerlere hastane yapıyorlar, içinde uzman doktor bulunmayan hastane yapıyorlar. Hastaneden randevu alma sorunu var, doktor sorunu var. Yozgat’ın nüfusu eriyor. Büyükşehir olması lazımken kan kaybediyor Yozgat. AK Parti ilk geldiğinde 6 milletvekili vardı şimdi 3’e düştü. Yozgat’ı yediler Yozgat’ı tükettiler. Yozgat’ı geride bırakırlarsa Yozgat’ta onları geride bırakıyor. Dik duranlara korkmayan Yozgatlılara selam olsun. Atatürk ilk Yozgat’a geldiğinde Yozgatlılara var olun demiş. Buradan Yozgat’ın yiğit evlatlarına sesleniyorum Yozgat’ın kaderini hep beraber değiştireceğiz’’ şeklinde konuştu.
Yozgat doğru meydan
Yozgat’tan Erdoğan’a seslenen Özgür Özel, ‘’Türkiye’nin Yozgat’tan duyacağı çok şey var. Biz bu toplantıyı samsundan sonra başka yerde yapabilirdik ama yapılan ses yükselten Yozgat’sa doğru meydan Yozgat’tır. Bir ay önce 19 Mart günü bir sivil darbe yaşadık. Ülkemiz adına üzülerek söylüyorum, Amerika birleşik devletlerinden izin aldılar icazet aldılar. Ekrem başkan yoksul bir ailenin iftar yemeğindeki iken diplomasını iptal ettiler. Sayın Erdoğan Yozgat meydanın hatırlatıyorum sende çeşit çeşit suçlamalar aldın o gün de biz yanlış bulduk. Sen şimdi Ekrem başkana yaptırdın. Sen geçmişin mağdurusun bugünün zalimisin Erdoğan. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum gözünün içine baka baka söylüyorum bu yaptığın yiğitlik mertlik değildir bu korkaklıktır’’ dedi.
Yozgatlıların sesini dünya duydu
Yozgatlı çiftçileri kendi kaderlerine terk etmeyeceklerinin altını çizen Özel, ‘’AK Partinin içinde de bu tutumun milletin tepkisini topladığını, fayda olmadığını ekonomiyi bozduğunu söyleyen akli selim insanlar. Ümit ederim sesleri duyulur ve akılları egemen olur. Bu meydan kıymetli, 31 Mart seçimlerinde Erdoğan’ı uyarmış. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu anlayışa karşı en sert cevabı vermeliyiz milletin lokmasına göz dikiyorlar. Gençlerin gelecek kaygısı artıyor. Biz bir düzen kurduk diyorlar ve çomak sokmayın diyorlar. Sizin düzeninizde yolsuzluk varsa çomak sokacağız. CHP gelecek işçinin dostu emeklinin dostudur. Gelmeyen yatırımlar gelecek. CHP iktidarında üretim daha çok olacak. Adaletli vergi sistemindeki kazanılacak para bölüşecek. Herkesin yüzü aynı anda gülecek. Bizler Ekrem başkanın namusuna kefiliz. Yalancılara teslim olmayacağız. Burada Yozgatlı çiftçilerimiz ile beraberiz, donda eriğini kirazını kaybetti. Bu don felaketinde bütün ürünler zarar gördü. Destek bekledir, şefkatli el gelmedi. Afet bölgesi ilanına ses çıkarmadılar. Maalesef Erdoğan duymuyor sesleri. Vicdanı ve kalbi donmuş. Kaderine terk etmeyeceğiz çiftçimizi. Biz buradan haksızlığa direneceğimizi söylüyoruz, haksızlık yapanları sırtınızda taşımayın, atın onları. Devletin kapısını millete kapatanlara artık milletinde kapıyı kapatması gerekiyor. Biz Yozgat’ın çiftçisinin de işçisinin de arkasındayız. Biz herkesin yanındayız. Yozgat beni duyuyor. Türkiye Yozgat’ı duysun. Traktörlerin sesi dünyaya duyulmuştu meydanın sesi de Silivri’ye kadar gidiyor. Ekrem başkanın gözleri doluyor. Bu sesler Beştepe’ye kadar gidiyor. Bundan sonra demokrasiye sahip çıkacağız. Ekrem başkanı çıkarana mücadeleye varız. Biz başaracağız. Biz köylü milletin efendisidir diyenlerdeniz. Hepinizi çok seviyorum. Yozgat bizim sık sık uğrayacağımız bir kenttir. Yozgat’ı seviyoruz, ülkemizi seviyoruz, birbirimizi seviyoruz. Yolumuz, yolunuz açık olsun. İl örgütüme, ilçe örgütüme teşekkür ediyorum. Yozgat’a selam olsun. Bütün demokratlarına selam olsun. En büyük alkışlar Yozgat’a gelsin’’ ifadelerine yer verdi.