Cumhurbaşkanı kararıyla dört üniversitenin rektör kadrosunda değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre, Türkiye’nin farklı illerinde faaliyet gösteren dört üniversitenin yeni rektörleri belli oldu. Atamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de Yayınlandı

Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde Yeni Gelişme: Başvuru Yapıldı
Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde Yeni Gelişme: Başvuru Yapıldı
İçeriği Görüntüle

Rektör değişikliği yapılan üniversiteler ve yeni atanan isimler şunlar:

Abdullah Gül Üniversitesi: Prof. Dr. Cengiz Yılmaz

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi: Prof. Dr. Adem Akçakaya

İbn Haldun Üniversitesi: Prof. Dr. Atilla Arkan

İstanbul Medipol Üniversitesi: Prof. Dr. Bahadır Kürşat Güntürk

Atamalarla birlikte üniversitelerde yeni dönem başlamış oldu. Eğitim, bilim ve araştırma alanlarında bu değişimlerin üniversitelerin gelecek vizyonlarını nasıl şekillendireceği ise merak konusu.

Ayrıca yayımlanan kararname kapsamında, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Resmi Gazete'deki atamalarla birlikte, yükseköğretim kurumlarındaki yönetim kadrolarında önemli bir değişim yaşanırken, yeni rektörlerin bilimsel çalışmalar ve üniversite-sanayi iş birliğini artırmaya yönelik adımlar atması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi1