Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 328 sözleşmeli personel istihdam edecek. Bu alımlardan bazıları Yozgat’ta gerçekleştirilecek. Başvurular, KPSS puanıyla merkezi yerleştirme sistemi üzerinden yapılacak. Adaylar, tercih işlemlerini 18-25 Aralık 2025 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden tamamlayabilecek. Kerli (4)Kadro dağılımları, başvuru şartları ve il bazlı kontenjanlar da belli oldu. Yozgat’ta yaşayıp kamu sektöründe görev almak isteyenler için bu ilan önemli bir fırsat sunuyor.

Yozgat’a Kontenjan Açıldı

DSİ’nin açıkladığı kontenjanlar arasında Yozgat’ta görevlendirilmek üzere personel alımı da yer alıyor. Kadro listesinde temizlik görevlisi, mühendis ve büro personeli gibi çeşitli branşlar bulunuyor. Yozgat için ayrılan kontenjan sayısı ve branş detayları, ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzunda net olarak görülebilecek. Adayların tercih yapmadan önce bu kılavuzu dikkatlice incelemeleri öneriliyor.

Başvuru Şartları ve Kadro Detayları

Toplamda 328 kişilik alım şu şekilde dağıtılıyor:

Adayların, tercih edecekleri pozisyon için belirtilen nitelikleri taşıması, güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alması ve başvurularını yalnızca belirlenen tarihler arasında tamamlaması gerekiyor.

Muhabir: Şeniz Dirican