SORGUN DEVLET HASTANESİNE 6 DİJİTAL HASTANE ÜNVANI VERİLDİ

Sağlık Bakanlığı gözlemcileri ve HİMSS organizasyonu değerlendiricileri tarafından Sorgun Devlet Hastanesinde yapılan denetimlerde hastaneye HİMSS seviye 6 dijital hastane unvanı verildi

SORGUN DEVLET HASTANESİNE 6 DİJİTAL HASTANE ÜNVANI VERİLDİ
Haber albümü için resme tıklayın

Dijital hastane belgesini almaya hak kazanan Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Suat Hayri Gözübüyük yaptığı açıklamada, dijital hastane olma sürecini yeni hizmet binasına taşınmaları ile başlattıklarını söyledi. Gözübüyük; “İlçemiz Devlet Hastanesinin dijital hastane olması yeni hizmet binamızın tamamlanması ile biz nasıl dijital hastane olabiliriz? Sorusunu hemen kendimize sorduk ve eksikliklerimizi tespit ettik. Bilişim teknolojileri anlamında yeni hizmet binamızı dijital hastane olabilmesi için gerekli düzeye taşıdık. Hastane bünyesinde oluşturduğumuz ekip ile hızlı bir çalışma başlattık ve kısa sürede bu eksikliklerimizi tamamladık. Çalışan hekim ve sağlık personeline gerekli eğitimleri verdik. Başvuruda bulunduk. Hastanemize gelen HIMSS ekibi hastanemizin dijital hastane süreçlerini yerinde değerlendirdi ve HIMSS EMRAM 6 seviyesinde akredite edilmesi uygun görüldü. Çalışan ve hasta açısından oldukça faydalı olan bu sistemin hastanemizde uygulanıyor olmasının haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Yozgat Şehir Hastanemizden sonra Sorgun Devlet Hastanemizin de dijital hastane olması Yozgat’ta sağlık adına atılmış büyük adımlardandır. HIMSS 6 Akreditasyonu sayesinde dünyanın saygın dijital hastaneleri ile eşdeğer hizmet verdiğimiz tescillenmiş oldu. Bu sertifika, teknolojinin sağlık hizmetlerinde daha ileri seviyede kullanılmasıyla hasta ve çalışan güvenliğini en yüksek düzeye çıkarılmasını sağlayacaktır. Özellikle, hasta ile ilgili verilerin ve istemlerin hasta başında sisteme girilmesi; hasta ile ilgili her türlü tıbbi bilgiye (laboratuvar sonuçları, radyolojik görüntüler, günlük tıbbi ölçümler vs.) hastane içinden veya dışından anlık erişilmesiyle iş süreçleri hızlanacak, tıbbi hatalar en aza inecektir “ dedi.

25 Ara 2017 - 11:27 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi