Ailesi, Erdem bebeğin yaşama tutunabilmesi için vatandaşlardan destek bekliyor.

SMA Tip 1 Hastalığı Hayati Risk Taşıyor

Spinal Musküler Atrofi (SMA Tip 1), kas kaybına neden olan ve ilerleyici seyreden genetik bir hastalık olarak biliniyor. Özellikle bebeklik döneminde görülen bu hastalık, zamanında tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Doktorlar tarafından Erdem bebeğin tedavi sürecinin hızlı şekilde ilerlemesi gerektiği belirtildi.

Zolgensma Tedavisi İçin Destek Bekleniyor

Tedavi sürecinde yurtdışında uygulanan Zolgensma gen tedavisi öne çıkıyor. Ancak tedavinin yaklaşık 1,8 ila 2 milyon dolar arasında değişen yüksek maliyeti nedeniyle aile yardım kampanyası başlattı.

Valilik onaylı olarak yürütülen kampanyada toplanacak bağışlarla Erdem bebeğin tedavi sürecine katkı sağlanması hedefleniyor.

Ailenin Zorlu Mücadelesi Devam Ediyor

Erdem bebeğin ayrıca 4 yaşında Down sendromlu bir ağabeyinin bulunduğu öğrenildi. Aile, iki çocuklarının sağlık mücadelesiyle birlikte zorlu bir süreçten geçiyor.

Yakınları ve sevenleri ise sosyal medya üzerinden destek çağrılarında bulunarak kampanyanın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamaya çalışıyor.

Yozgat’ta 19 Mayıs Salı Hava Durumu: İlçelerde Parçalı Bulutlu ve Serin Hava Etkili Olacak
Yozgat’ta 19 Mayıs Salı Hava Durumu: İlçelerde Parçalı Bulutlu ve Serin Hava Etkili Olacak
İçeriği Görüntüle

Valilik Onaylı Bağış Hesapları Paylaşıldı

Erdem Özmen için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar için valilik onaylı hesap bilgileri şu şekilde açıklandı:

  • TL IBAN: TR16 0001 0090 1110 5225 0050 01
  • EURO IBAN: TR59 0001 0090 1110 5225 0050 03
  • USD IBAN: TR86 0001 0090 1110 5225 0050 02

Vatandaşlara Destek Çağrısı

Aile ve kampanya gönüllüleri, Erdem bebeğin tedaviye ulaşabilmesi için vatandaşların desteğinin büyük önem taşıdığını belirterek yardım çağrısında bulundu. Minik Erdem’in sağlığına kavuşabilmesi için kampanyanın geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi