Darphane, günlük altın üretimini 400 kilogramdan 600 kilograma çıkardı. Bu artışın altında, vatandaşların altına olan yoğun talebi yatıyor. Mehmet Hekim, 2 vardiyada sürekli bir çalışma yapıldığını belirterek, altın üretiminin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı.
Altın talebinin artmasıyla birlikte Darphane, üretim kapasitesini artırarak talepleri karşılamak için önlemler alıyor. Bu süreçte altın piyasasının ve vatandaşların durumu yakından takip etmesi önem arz ediyor.
Altın fiyatlarının artmasında pandemi döneminde yaşanan talep artışının da etkisi büyük. Darphane, talepleri karşılamak için fazla mesai yapıyor ve üretimini artırıyor. Mehmet Hekim, altın fiyatlarının dünya genelindeki faktörlerle ilişkili olduğunu ve bu faktörlerin talebi etkilediğini ifade etti.
Darphane, Beşiktaş'taki fabrikasının yanı sıra Kartal'da yeni bir altın üretim tesisi kurdu. Bu tesisin yüzde 90'ı tamamlandı ve yakında devreye alınacak. Hekim, yeni tesisin devreye girmesiyle birlikte yaşanan gecikmelerin azalacağını belirtti.