AKP'nin son yıllarda özellikle büyükşehirlerde yaşadığı oy kaybı, partiyi yerel seçimlerde yeni stratejiler belirlemeye yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vurgusuyla öne çıkan bu strateji, Ankara'nın yanı sıra İstanbul'u da hedef alıyor.
31 Mart yerel seçimlerine dair yapılan Asal Araştırma anketi, "Bu pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi siyasi partiye oyunuzu verirsiniz?" sorusu üzerinden gerçekleştirildi. Sonuçlara göre, Mansur Yavaş'ın önde olmasına rağmen seçimde kıyasıya bir mücadele bekleniyor.
Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 36,6'sı Turgut Altınok'u desteklerken, yüzde 38,7'si ise Mansur Yavaş'a oy vereceğini belirtiyor. Kararsız ve oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı da dikkat çekici şekilde yüksek.
Diğer parti adaylarına ve partilere bakan ankette, "Diğer Parti Adayları" yüzde 3,0, "Yeniden Refah Partisi Adayı" yüzde 1,5, "DEM Parti Adayı" yüzde 2,6 ve "İYİ Parti Adayı" ise yüzde 4,1 oranında destek alıyor.
Anketin değerlendirmesine göre, Mansur Yavaş'ın Turgut Altınok'tan 2.1 puan önde olmasına rağmen, seçimin kafa kafaya geçeceği öngörülmekte. Kararsız ve belirli bir partiye oy vermeme oranının yüksek olması, seçmenin tercihini henüz netleştirmediğini gösteriyor.