Akşam saatlerinde aniden bastıran yağış nedeniyle bazı bölgelerde su taşkınları meydana gelirken, tarım arazilerinde de zarar oluştuğu bildirildi. Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, özellikle kırsal kesimlerde ekili alanların zarar gördüğü yönünde çok sayıda ihbar yapıldı.
Yağışların etkisini göstermesiyle birlikte Yozgat Valiliği koordinasyonunda ilgili kurumlar hızla harekete geçti.
İl Özel İdaresi, Karayolları, Emniyet ve Jandarma ekipleri, yağışlardan etkilenen bölgelerde çalışma başlattı. Ekipler, ulaşımın aksamaması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla kritik noktalarda yoğun mesai harcadı.
Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Yerköy ve Şefaatli ilçelerinde meydana gelen sel ve tarımsal zarar ihbarlarının yakından takip edildiği belirtildi.
Açıklamada, devletin ilgili tüm kurumlarının sahada görev yaptığı ve vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirilerek gerekli müdahalelerin gerçekleştirildiği ifade edildi.
Özellikle tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde dolunun etkisiyle ürünlerde zarar oluştuğu belirtilirken, hasarın boyutunun yapılacak incelemelerin ardından netleşeceği kaydedildi.
Bu kapsamda İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bağlı ekiplerin sabah saatlerinden itibaren sahaya inerek detaylı hasar tespit çalışmalarına başlayacağı bildirildi.
Yetkililer, olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürebileceğine dikkat çekerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Bölgede ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, oluşabilecek yeni olumsuzluklara karşı gerekli önlemlerin alındığı öğrenildi.
Meteoroloji can ve mal güvenliği için dikkatli olunması uyarısında bulundu!