Aydoğmuş, yaşanan durumu "büyük bir vicdansızlık ve insanlık suçu" olarak değerlendirdi.
Esila Ayık’ın Durumu Kamuoyunun Vicdanını Sızlattı
Kalp ve böbrek rahatsızlıkları bilinen Esila Ayık’ın hastalığının ilerlemesine rağmen günlerce tedavi edilmediğine dikkat çeken Ömer Aydoğmuş, "Bu genç ne yaptı ki böyle bir zulmü hak etti? Elinde silah mı vardı, birilerini mi tehdit etti? Yazıklar olsun!" diyerek tepkisini dile getirdi.
"Adaletin ve İnsanlığın Gereği Yapılmalı"
Aydoğmuş, siyasi hırslar uğruna genç bir insanın hayatıyla oynanamayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Kaç gündür kronik kalp ve böbrek hastası olduğu bilinen bir genç ölümle savaşırken hastaneye kaldırıldı. Bu büyük vebalin altından hiçbir güç kalkamayacak. Ne bu dünyada ne de ahirette hesabı verilemeyecek bir zulme imza atılıyor."
"Esila Ayık ve Tüm Zulme Uğrayanlara Acil Şifalar Diliyorum"
Açıklamasının sonunda Esila Ayık başta olmak üzere tüm mağdurlar için dua eden Aydoğmuş, şu temennilerde bulundu: "Rabbim Esila’ya ve onun gibi adaletsizliğe uğrayan tüm gençlere acil şifalar versin. Tutuklu yargılanan, haksızlığa uğrayan tüm gençlerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum."
İnsan Hakları ve Adalet Vurgusu
Ömer Aydoğmuş, Gelecek Partisi olarak insan hakları ve adalet konusunda kararlı bir duruş sergilemeye devam edeceklerini vurguladı. Aydoğmuş, gençlere yönelik adaletsiz uygulamaların karşısında dimdik duracaklarını ifade etti.