Türkiye Cumhuriyetinin Başkent oluşunun ardından Çankaya ilçesi, ülkenin, yönetim merkezi olarak uzun yıllar devletin onuru ve gururu olmuş, olmaya devam ediyor. Toplumun sosyoekonomik açıdan gelişmişlik düzeyinin en yüksek olduğu ilçelerin başında gelen Çankaya, aynı zamanda Ankara’nın en büyük ilçesi ve sembolü konumunu da koruyor. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde Çankaya belediyesi çalışmalarına hız verdi. Belediyenin bu hizmetleri ve çalışmalarından ilçede yaşayan vatandaşın ne kadar haberi var ve bu hizmetler kendisine ne kadar ulaşıyor.
Çamlık Ankara olarak bu kez de Çankaya’da yaşayan vatandaşa mikrofon uzattık. Çankaya ilçesi, Devlet yönetimine uzun süre ev sahipliği yapması yanı sıra sosyoekonomik imkânlara sahip kesiminde yaşadığı bir yer olarak biliniyor. Doğal güzellikleri yanı sıra eğlence, yeme içme ile gezilecek yerlerin başında gelen Çankaya, Ankara’nın sembol ilçelerinin başında yer alıyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte belediyeler çalışmalarına hız verdi. Belediye hizmetleri yeterince vatandaşa ulaşabiliyor mu? Vatandaş bu hizmetlerden ne kadar yararlanıyor. Bu kapsamda ilçede yaşayan vatandaşa mikrofonu uzatarak “Belediyenin hizmetlerinden memnunmusunuz? Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e bir mesajınız var mı? Siz belediye Başkanı olsaydınız öncelikli hizmetleriniz ne olurdu? Sorusuna aldığımız yanıtlar şöyle;
Meziyet Arslan: Bilkent’te oturuyorum. O yollar kışın tuzlanıyor. Buz olmadığı halde. Çok soğuk’ta geçmedi. Bir türlü ona yetiştiremedik sesimizi ve ağaçlar kurudu. Ben buna çok üzülüyorum. Bir taraftan maden yatakları için ağaçlar kesilirken, bir taraftan da tuzlayacağız diye. Kim istiyor bunu anlamıyorum. İş ettim bu sıcaklarda mavi masaya da gittim, hiçbir sonuç elde edemedim ben. Başkana ulaşmayı denedim ama işte havalar dolayısıyla bir arkadaşla gitmeyi istiyoruz bir gün. Hatta büyükşehir belediyesine gidin dediler. Ona gittiğimiz zaman ben Yavaş’ın duyarsız kalacağını sanmıyorum. Ama demek ki etrafındaki insanların böyle bir uygulamaları var. O kar buz olmadığı halde, tuzlamalarına öfkelendim. İyi çalışmalar diliyorum. İnşallah bu tuz konusuna eğilir.
Tuana Akkaya: Belediyenin çalışmalarından memnunum. Vatandaş odaklı çalışıyor. Başkana mesajım yok. Ben belediye başkanı olmazdım.
Hakan Budakoğlu: Çok memnunum. Çocuk çalışıyor. Çocuk çok güzel çalışıyor.
Gülşah Erdin: Bende Çankaya Belediyesinin yapmış olduğu etkinliklere katıldım. Hoytur gibi dans çalışmalarına, o şekilde güzel ilerlediğine inanıyorum. Daha fazla etkinlikler olursa sevinirim. Gençler olarak. Bunu düşünmek lazım. Daha detaylı konuşmak lazım. Ben gençlere daha fazla önem verirdim. Her konuda. Eğitim açısından özellikle.
Nafiz Kandemir: Etrafın temizliği gayet iyi bence. Normal. Kötü bir şey görmedim ben. Tanımıyorum kendisini, bilmiyorum bile. Belediye başkanı olsaydım. Hiç düşünmedim açıkçası. Şöyle birey yapabilirdim, gençler için. Gençler için çeşitli faaliyetler. Belediye bazen düzenliyor, ulusta gençlik parkında. Konserler olur.Gençlerin en çok gittiği yerler. Sinemalar, tiyatro. Gençler için öğrenciler için fiyatı azaltılmış şekilde olurdu. Şu an sorarsanız açıkçası ben faaliyetlerden memnunum. Bir yere gidebiliyorum, oturabiliyorum, daha şimdi döner yedim. Şimdi Kafe’ye gidecem. Ekonomi zorluyor ama devletinde bunu düzelteceğine inanıyorum. Bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. İzim vatandaş olarak, genç olarak buradaki görevimiz devletimize güvenmek. Ben inanıyorum. Elbet inişler olacak, çıkışlar olacak. Devletimiz ilelebet Payidar kalacak.
Uğur Karaoğlu: Çankaya Belediyesinin çalışmalarından memnunum ama Çankaya Belediye Başkanı değişsin artık. Alper Taşdelen, gelecek seçim gitsin, başkası gelsin. Alper Taşdelen, biraz Başbakanlığa, Cumhurbaşkanlığına aday olsun. Her sene aynı adam seçilmesin, biraz da başkaları gelsin. Bakalım Başkası ne tür hizmetler verecek. Öncelikle sosyal tesisler. Vatandaşı evlerde boş boş oturtmayı kesinlikle tercih etmem.
Vatandaş:Çalışmalarından memnunuz. Evet, memnunuz. Saygılarımı sunuyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Öncelikle belediye adına, vatandaşlar için yardıma muhtaç olanlara, öncelikle sınıflayıp, öncelikle zazuri ihtiyaçlarını karşılamak. Onlara istihdam sağlamak ilk etapta. Daha sonra eğitim. Daha sonra kültürel faaliyetlerin içine sokmak bu insanları. İnsan yetiştirebilmek için çaba sarf ederdim.
Eralp Çolak: Ben üniversite için geldim. Gördüklerimden memnunum. Daha iyi olabilir tabi ki, her zaman daha iyisi. Şu an için çalışmalarından memnunum. Alper Taşdeleni, tanımıyorum. Benüniversite öğrencileri için bir şeyler yapardım öncelikle. Ortadoğu Üniversitesinde okuyorum. Oraya ring seferlerini artırarak, gerekse otobüs seferlerini artırarak öğrenciler için daha kolay ulaşım sağlamaya çalışırdım. Ücretsiz konserler. Ücretsiz standap gösterileri ayarlardım. Bu zamanda insanların gülmeye çok ihtiyacı var. O yüzden insanları güldürecek standap gösterileri ayarlamaya çalışırdım.
Gökhan Kumraloğlu: Çankaya Belediyesinin çalışmalarından memnunum. Taşdelene, mesajım kaldırımları yaparken, kaldırımların içi çok çabuk su doluyor. Çok çabuk yapıyorlar. Çok çabuk maf oluyorlar. Bir mesajım daha var. Mesela motorcular, tamam onlarda ekmeğinin peşinde. Saygı duyuyoruz.Motorcular kaldırıma çıkmamaları lazım. Kaldırım, yaylarındır. Kaldırım, yayanındır. Öyle söyleyeyim.Motorcular kaldırımdan gitmemeli. Kaldırımı işgal etmemesi lazım. Halkı nasıl mutlu erdim. Halk neden zevk alır. Gençlerin önünü açardım mesela. Gençler aktivite yapacağı, yeni yeni faaliyetler yaratmaya çalışırdım. Yaşatmaya çalışırdım. Üretmeye çalışırdım. Gençlerin, orta yaşlı insanların yeni yeni aktiviteler yapmaya, yaptırmaya çalışırdım. İnsanları bir şeyler le uğraştırmaya çalışırdım. Nasıl olursa olsun çalışmak çok güzel bir şey.
Hikmet Can Akdoğan: Çankaya Belediyesinden aldığım hizmetten ben memnunum. Belediye Başkanından memnunum. Onun için benim açımdan sorun yok. İnşallah bundan sonra da seçilir. Kendisinden memnunum, inşallah tekrar kazanır, devam eder. Burada öncelikle hükümetin değişmesi gerekiyor. Ondan sonra belediye başkanlığına gelir.
Ömer Kaplan: Çok şükür memnunuz. Onu çok seviyoruz, Allah onu başımızdan eksik etmesin. Gençlik. Her şeyi gençlere yapardım. Gençler ne isterse ben onu yapardım. Ne oluyorsa gençlerden oluyor. Kültürel, sosyal çalışmalar yapardım.
Can Kartal: Ondan az çok memnunuz. Yine güzelleştirmeye çalışıyorlar. Bir şeyler yapmaya çalışıyor. İnsanları eğlendirme için Konserler veriyorlar. Etkinlik düzenliyorlar. Memnunuz. Onu tanıyorum. İnsanların yararlanacağı güzel kaynaklar oluştururdum. Her şey pahalı, biraz daha ucuzlatırdım.
Muhammed Yakup Dirier: Çankaya Belediyesinin çalışmalarından memnunum. O yönden sıkıntı yok. Sokaklar temiz genelde. İnsanlarda büyük ihtimalle bundan memnundur. Bende memnunum, sıkıntı yok. Memnunuz, bir mesajımız yok. Genelde halkı memnun etmekle uğraşırdım. Etrafı temiz tutardım. Kafe’leri , genel kontrolleri sık sık devamlı yapardım. Ben mutfak personeliyim. Mutfak aşçıbaşısıyım. Mutfakları pis bırakıyorlar. Pis çalışmalardan dolayı sık sık denetim yapardım.
Muammer Selvi: Çankaya’da oturuyorum. Pek memnun değilim. Temiz değiller. Temizliğe önem vermiyorlar, nedense. Bazı yerleri ok tamam yapıyorlar, ondan sonrası yok. Palavra yani. Biz seçtik onları. Kendine göre güzel park yapıyor bol bol. Başka bir şey yaptığı yok. Onun dışında halk ne istiyorsa onu yapacaksın. Bu vazifen. Ödevin. Olur mu öyle şey. Benim saydıklarımın hepsi olurdu.
Haber Merkezi






















