Yozgat Yerköylü hemşerimiz Hayırsever iş insanı İlkay Can - Can Duran İnşaat tarafından finans edilip, yaptırılan Sadriye Güngör Camii Şerifi’nin açılışı gerçekleştirildi. Hayırsever kimliği ile tanınan İlkay Can tarafından Sadriye Güngör Camii Durali Alıç Mahallesi Mamak’ta tamamlandı. Cami’nin açılışına Ak Parti Milletvekili Fatih Şahin, Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Müftüsü Celil Karaca, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Ali Rıza Altan, Ankara Yozgatlı Dernekler federasyonu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Cami açılışı İmam Hasan Latifoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okuması ile başladı. Merhumenin yeğeni Ali Rıza Esmen yaptığı konuşmada Camii yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse merhumeye rahmet dileyerek başladığı konuşmasında “Camiimiz yüzyıllar boyunca yaşasın. Bir yere hizmet edilecekse o da camiidir” dedi.
Ankara Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin caminin yapımına katkı sağlayan iş insanı İlkay Can’a teşekkür ederek “Bizim medeniyetimiz bir vakıf medeniyetidir bu medeniyet yolculuğu içerisinde yaşadığımız şehirlere, beldelere çok güzel eserler bırakmış camilerle şehirlerini tezyin etmiş süslemiş bir medeniyetin evlatlarıyız” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarından sonra kurdele kesme töreni yapıldı. Kurdele kesme töreninin ardından Sadriye Güngör camiinde Cuma namazı kılındı.

HAYIR SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR
Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Eğitim, Kültür, Sosyal İşler ve Spordan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kadir Sipahi, “Duamızı ettik. Bu caminin yapılmasına vesile olan herkese, tüm hayır sahiplerine teşekkürler. Allah kabul etsin” açıklamasında bulundu.
Yozgatlı hayırsever iş insanı Müteahhit İlkay Can, “Allah bize nasip etti, camimizi teslim ettik. Allah kabul etsin” dedi.
Yozgatlı Dernekler Federasyonu Ankara Genel Sekreteri Ali Rıza Altan caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Sadriye Güngör Camii açılışının ve önümüzdeki Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni etti.









