Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi'nde hem teorik hem de uygulamalı dersler alan öğrenciler, zengin Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarının lezzetlerini de keşfediyor.
Program kapsamında öğrencilere mutfak kültürü, pasta ve tatlı yapımı, gıda hijyeni, beslenme bilgisi ve servis yöntemleri gibi konularda eğitim veriliyor. Bu eğitimler sayesinde öğrenciler, Türkiye ve uluslararası düzeyde tanınan şef ve aşçılar arasında yer almayı hedefliyor.

Büyük zevk
Programın öğrencilerinden Buse Kızıltan, mutfakta geçirdiği zamanın ve yemek yapmanın kendisi için büyük bir zevk olduğunu, mezun olduktan sonra iyi bir şef olmayı hedeflediğini belirterek, diplomalı aşçı olarak çok sayıda iş imkanına sahip olacağını vurguladı.

Bölümümüzün önü açık
İrem Nur Üstünoğlu ise Türk mutfağını dünyaya tanıtmak istediğini belirterek,
"Bölümümüzün önü açık. O yüzden ben de severek yapıyorum kendi mesleğimi. Türk mutfağını, dünyaya tanıtmak istiyorum. Biz burada Türk ve dünya mutfaklarını, yemek yapmanın tüm püf noktalarını öğreniyoruz. İş imkanlarımız çok yüksek, istediğimiz her yerde iş bulma imkanımız var. Bu konu da çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Hem alaylı hem mektepli
53 yaşındaki öğrenci Ender Karadere, daha önce alaylı olarak aşçılık yaptığını, emekli olduktan sonra üniversite sınavına girerek bu bölümü kazandığını söyledi. Mezun olduktan sonra hem alaylı hem de diplomalı aşçı olarak sektöre geri döneceğini anlatan Karadere, şunları kaydetti;
" 2001 yılına kadar alaylı olarak aşçılık yaptım. Kriz nedeniyle sektör değiştirdim, emekli olana kadar başka sektörde çalıştım. İçim de uhde kalmıştı, emekli olduktan sonra üniversite sınavına girdim. Burayı kazandım, isteyerek geldim tek tercihimdi. Buradan mezun olduktan sonra sektöre geri döneceğim. Eskiden alaylıydım şimdi hem alaylı hem de diplomalı aşçı olarak bu mesleği yapacağım. Burada Türk ve dünya mutfağından daha önce bilmediklerimi öğrenerek gastronomi alanına katkıda bulunmak istiyorum"

Hedef kalifiye eleman
Öğretim Görevlisi Uğur Eren Taşkesen, bölümün amacının turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu belirterek,
"Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programında toplamda 102 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz teorik derslerin yanı sıra Türk ve dünya mutfaklarını, yöresel yemekler, pastacılık teknikleri derslerini de uygulamalı olarak alarak sektöre hazırlanıyorlar. Bizim amacımız turizm sektörüne yiyecek içecek bölümünde kalifiyeli elaman yetiştirmek. Bu bölümden mezun olan arkadaşlarımız özel sektörde, lokanta, restoran, otel gibi yerlerde iş bulabildiği gibi yine KPSS ile kamu kurumlarında da görev alabiliyorlar”ifadelerine yer verdi.