Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi, çocuk parkından tutun da hayvan kulübelerine kadar her detayda atık malzemelerin kullanıldığı bir örnek teşkil ediyor. Çocuk parkı, arabaların tekerlekleri, tahta ve çeşitli metallerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş, görsel bir şölen sunuyor. Ayrıca, mescit, köpek kulübesi, çardak ve gölet gibi alanlar da atık ağaç parçalarından yapılarak sıfır atık ilkesine uygun bir şekilde tasarlanmış.

Çevre Bilinci Arttırılıyor
Merkezin sıfır atık müzesinde, atıkların dönüştürülmesinde kullanılan aletler ve elde edilen ürünler sergileniyor. Bu sayede ziyaretçilere geri dönüşüm süreçleri ve faydaları hakkında bilgi verilerek çevre bilinci arttırılıyor.

Geri Dönüşüm Bilinci Aşılanıyor
Eko-Çiftlik, sadece çocuklara ve gençlere değil, aynı zamanda tüm topluma geri dönüşüm bilinci aşılamayı hedefliyor. Merkezde sebze-meyve atıklarından üretilen kompost gübre, solucan gübresi, kurtçuk, biyogaz ve sirke üretimi gibi faaliyetler yürütülerek çevresel etki en aza indiriliyor. Yaz mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Eko-Çiftlik'te dikkat çeken diğer bir özellik ise nostaljik kıl çadırı. Bu çadırın elektrik ihtiyacı güneş paneli ve rüzgar gülü kullanılarak karşılanıyor. Bu yöntemle ekonomik ve çevre dostu enerji kullanımı sağlanırken, aynı zamanda ziyaretçilere yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili farkındalık kazandırılıyor.