Eren Bülbül, Türkiye'nin huzurunu kaçıran terör olaylarının bir kurbanı oldu. 11 Ağustos 2017 tarihinde, PKK'lı teröristlerin izini güvenlik güçlerine göstermek isterken hain saldırıya uğrayarak şehit düştü. Genç yaşına rağmen cesareti ve vatan sevgisiyle tanınan Eren Bülbül, ülkenin gönlünde ölümsüzleşti.
Genç Kahramanın Hikayesi, Sinemaya Taşındı: Kesişme; İyi ki Varsın Eren Filminden Büyük İlgi
Eren Bülbül'ün kahramanlığı ve trajik ölümü, Türkiye'nin duygusal bir şekilde takip ettiği bir hikayeye dönüştü. 1 Ocak'ta sinemalarda gösterime giren "Kesişme; İyi ki Varsın Eren" filmi, genç kahramanın yaşamını ve fedakarlığını anlatarak binlerce kişiyi derinden etkiledi. Film, Eren Bülbül'ün neden öldüğü sorusuna duyulan merakı daha da artırdı.
Eren Bülbül'ün Vatan İçin Verdiği Mücadele: 15 Yaşında Gösterdiği Cesaretle Öne Çıktı
Eren Bülbül, 2002 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 15 yaşındayken vatanı için gösterdiği cesaretle tanındı. PKK'lı teröristlerin erzak almak amacıyla girdiği eve tanık olan Eren, hemen güvenlik güçlerine haber verdi. Ancak, teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanarak hayatını kaybetti. Eren Bülbül'ün fedakarlığı, Türkiye'nin gündemine oturdu.
Eren Bülbül'ün Ardında Bıraktığı Boşluğu Dolduramayacak: Anısını Yaşatmak İçin Toplum Bir Arada
Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'nde yaşayan Eren Bülbül'ün şehadeti, bölgede derin bir üzüntüye neden oldu. Genç yaşta gösterdiği cesaretiyle tanınan Eren, anısını yaşatmak ve toplumu bir araya getirmek adına önemli bir figür haline geldi. Şehit Eren Bülbül'ün ailesi ve yakınları, toplumun desteğiyle ayakta durmaya çalışıyor.
Eren Bülbül'ün Katilleri Operasyonlarda Öldürüldü
Eren Bülbül'ün hayatına son veren PKK'lı teröristler, yapılan operasyonlarda adalet önünde hesap verdi. Giresun'un Güce ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda "Şoreş" kod adlı Barış Coşkun ve "Berxwedan" kod adlı Bedrettin Çeliker öldürüldü. Ayrıca, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise saldırının faillerinden "Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır ve "Rodî" kod adlı Levent Dayan etkisiz hale getirildi. PKK'nın Karadeniz sorumlusu olduğu belirtilen Mehmet Yakışır, Türkiye'nin en çok aranan teröristleri listesinde kırmızı kategoride yer alıyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu başarıyı kamuoyuyla paylaşarak Eren Bülbül'ün hain saldırısının faillerine karşı elde edilen zaferi vurguladı.
Türkiye, Eren Bülbül'ün anısını yaşatarak teröre karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye devam ediyor.