Yozgat'ın Sorgun ve Burdur'un Çavdır ilçelerinde gerçekleşen olaylar sonucunda, piyasaya toplamda 699 bin 600 TL değerinde sahte para sokuldu.
Burdur'un Çavdır ilçesinde, Ü.G. (30) ve E.B. (39) isimli şüpheliler, R.Z. (58) ve S.S. (33)’ye ait dört hayvanı 230 bin TL karşılığında satın aldı. Hayvan sahipleri, aldıkları paranın sahte olduğunu fark edince durumu Çavdır İlçe Emniyet Amirliği'ne bildirdi. İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheliler 26 Mart'ta Konya'nın Ilgın ilçesinde gözaltına alındı.
Tutuklanarak cezaevine gönderildi
Şüphelilerin sorgusunda, daha önce de Yozgat'ın Sorgun ilçesinde benzer yöntemlerle 469 bin 600 TL değerinde sahte para piyasaya sürdükleri belirlendi. Yapılan çalışmaların ardından, toplamda 699 bin 600 TL sahte para piyasaya sürmekten sorumlu tutulan Ü.G. ve E.B., Gölhisar Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme tarafından tutuklanan şahıslar, cezaevine gönderildi. Mağdur R.Z. ve S.S.’ye ait dört hayvan ise bulunarak sahiplerine iade edildi.