TOKİ'den Yeni Konut Satışları: 11 İlde Açık Artırma İle Ev Sahibi Olma Fırsatı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde 11 ilde yeni konut satışlarına başlıyor. 31 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan açık artırma, konut almak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor. İlgi çeken noktalardan biri de, Yozgat'ın da bu satışlar kapsamında yer alıp almadığı sorusu oldu.

Konut satışları; Afyonkarahisar, Balıkesir, Çorum, Eskişehir, İstanbul, Kars, Konya, Rize, Siirt, Tunceli ve Zonguldak illerini kapsıyor. Ancak, TOKİ'nin açıkladığı listede Yozgat yer almıyor.

TOKİ, konutların yanı sıra iş yerlerini de satışa sunuyor. İş yerleri için yapılan duyuruda Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir ve diğer birçok ilde iş yeri satışları gerçekleştirilecek.

Konutların ödeme koşulları da oldukça esnek. Yüzde 25 peşinat ile başlayan ödemeler, 72 ay vade ile tamamlanabilecek. İş yerleri için ise yüzde 15 peşinat ve 60 ay vade uygulanacak.

TOKİ'nin taksitleri, her yıl iki kez, TÜİK tarafından belirlenen Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) baz alınarak artırılıyor. Bu artış oranı her altı aylık dönem için en fazla %12,5 olarak belirlenmiştir.

Toplu Konut İdaresi'nin bu yeni satış dalgası, hem konut almayı planlayanlar hem de iş yerine yatırım yapmak isteyenler için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Açık artırma, 31 Mayıs 2024 saat 14.00'te başlayacak ve katılımcılar, belirlenen katılım bedelleri ödeyerek tekliflerini sunabilecek.

Muhabir: Kadir Görgülü