Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, Türkiye'nin önemli askeri figürlerinden biri olarak biliniyor. Fevzi Türkeri, 28 Şubat davası kapsamında "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan af kararı sonucunda Türkeri ve diğer bazı emekli askerlerin cezaları kaldırıldı.
Eğitim Merkezi komutanlığı gibi görevleri üstlendi. 1994 yılında tümgeneral, 1998'de ise korgeneral rütbesine yükselen Türkeri, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanlığı gibi kritik pozisyonlarda görev aldı. 2002 yılında orgeneral rütbesine terfi eden Türkeri, 2. Ordu Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı gibi önemli komutanlıklar yapmış ve 30 Ağustos 2006'da emekliye ayrılmıştı.28 Şubat davası kapsamında "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan af kararı sonucunda Türkeri ve diğer bazı emekli askerlerin cezaları kaldırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan af kararında, hükümlülerin Adli Tıp Kurumu raporlarına dayanarak "sürekli hastalık" ve "kocama hali" nedenleriyle tahliye edildikleri belirtildi. Bu karar, özellikle sağlık sorunları nedeniyle cezaevi şartlarının zorluklarına dikkat çekti.
Bu tahliyeler, Türkiye'deki yargı ve adalet sisteminde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor ve toplumda çeşitli tepkilere neden oluyor. Bu süreç, özellikle yaşlı ve sağlık sorunları olan hükümlülerin cezaevi şartlarına dair tartışmaları da beraberinde getiriyor.