Öğretmenlere yönelik maaş promosyonu anlaşmalarında rekor seviyelere ulaşıldı! 2024 yılı itibarıyla artan promosyon miktarları ile öğretmenler 42.000 TL üzerinde ödeme alacak. Milli Eğitim Müdürlüğü ile bankalar arasında gerçekleştirilen maaş promosyonu ihalesi sonuçlandı ve öğretmenlere 40.000 TL’nin üzerinde ödeme yapılmasını içeren anlaşma imzalandı. Bu kapsamda, AK Bank öğretmenlere ve milli eğitim müdürlüğü personeline 42.000 TL promosyon ödemesi yapacak.

Tokat Niksar’da Tarihi Anlaşma

Tokat Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bünyesindeki öğretmenler ve tüm personel için 3 yıllık maaş promosyonu ihalesi düzenledi. İhalede en yüksek teklifi veren AK Bank ile 42.000 TL tutarında anlaşma sağlandı. Bu anlaşma, Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenlere bugüne kadar verdiği en yüksek maaş promosyonu ödemesini içeriyor. Anlaşma, ilçede görev yapan öğretmenler için büyük bir maddi destek sağlayacak.

Öğretmenlerden Şube Eksikliğine Tepki

Ancak, anlaşmayı imzalayan AK Bank’ın Niksar ilçesinde şubesinin bulunmaması, öğretmenler arasında eleştirileri beraberinde getirdi. Öğretmenler, promosyon ödemelerini ve banka işlemlerini gerçekleştirmek için ilçede bir banka şubesi olmamasının zorluklar yaratabileceğini belirtiyor. Buna rağmen, promosyon ödemesinin yüksekliği, öğretmenlerin bütçelerine önemli bir katkı sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi