Öncelikle Mevlana Kültür Merkezi’nde sporcular ve aileleriyle iftar sofrasında bir araya gelen Başkan Özarslan, orucunu sporcularla birlikte açtı. Ardından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle iftar yaptı.
Sporcularla Ramazan Buluşması
İlk iftar programında, Özarslan'a CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç ve birçok önemli isim eşlik etti. Avrupa ve Dünya Şampiyonu eski milli halterci Halil Mutlu ve diğer spor yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen iftar, spora ve sporculara verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.
Başkan Özarslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" sözünü hatırlatarak sporculara hitap etti. “Keçiören’i sporun merkezi haline getireceğiz. Daha da güçlendireceğimiz spor altyapısı ile Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları yetiştireceğiz” dedi.
Engellilerle Bir Araya Geldi
Özarslan, sporcularla gerçekleştirdiği iftarın ardından, CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve CHP Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nde özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle buluştu. Başkan Özarslan, engelli bireylerin topluma eşit bir şekilde katılmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Keçiören’deki engelli vatandaşlarımızın talepleri asla karşılıksız kalmayacak” dedi.
Teşekkür ve Destek Mesajları
Programın sonunda, katılımcılar Başkan Özarslan’a teşekkürlerini sundu. Türkiye Körler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Tatar, “Engelsiz bir Keçiören için gösterdiği çaba için Mesut Bey’e teşekkür ediyoruz” derken, Ankara Engelliler Derneği Başkanı Erdal Atay ise Başkan Özarslan’a plaket takdim etti.
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, hem sporcular hem de engelli bireylerle bir araya geldiği bu anlamlı iftarlarla, Ramazan’ın kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdi. Bu buluşmalar, Keçiören’de sosyal sorumluluk projelerinin artarak devam edeceğinin bir göstergesi oldu.