Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi Dikilitaş Köyü’nden olan 15 yaşındaki Mehmet Akkaya’nın vefatı, ailesini, yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu. Edinilen bilgilere göre Akkaya, 31 Mayıs tarihinde ailesiyle birlikte katıldığı piknik sırasında kene tutunmasına maruz kaldı.

Bir süre sonra yüksek ateş şikâyeti yaşayan genç, ailesi tarafından Sorgun Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Yapılan ilk incelemelerde yatağında ölü bir kene bulunması üzerine doktorlar tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesi değerlendirildi.

Gebnç Vefat Kene

Ankara’ya Sevk Edildi Ancak Kurtarılamadı

Durumunun ciddiyeti nedeniyle Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Mehmet Akkaya, burada yoğun tedavi altına alındı. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen genç hasta, hastaneye yatışının ardından yaklaşık 23 saat içerisinde yaşam savaşını kaybetti.

Mehmet Akkaya’nın vefatı, başta ailesi olmak üzere Akdağmadeni ilçesinde ve Yozgat genelinde derin üzüntüye neden oldu. Akkaya’nın, AK Parti Yozgat İl Gençlik Kolları ÜNİAK Başkanı İremnur Akkaya ile Ahmet, Adem ve Mustafa Akkaya’nın kardeşi olduğu öğrenildi.

Kene-7

KKKA Vakaları Yeniden Gündemde

Mehmet Akkaya’nın hayatını kaybetmesinin ardından gözler bir kez daha Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına çevrildi. Özellikle yaz aylarında kırsal alanlarda ve piknik bölgelerinde görülen kene vakalarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtiliyor.

Uzmanlar, kene ile temas edilmesi halinde vatandaşların keneyi bilinçsiz şekilde çıkarmaya çalışmaması, en kısa sürede sağlık kuruluşlarına başvurması gerektiğini vurguluyor. Erken teşhisin ve hızlı müdahalenin KKKA hastalığında hayati önem taşıdığı ifade ediliyor.

Henüz 15 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Akkaya’nın ölümü, Yozgat’ta kene kaynaklı hastalıkların oluşturduğu riski bir kez daha gözler önüne serdi. Genç yaşta gelen acı haber, ailesi, yakın çevresi ve il genelinde büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Kene 4 can aldı

Öte yandan Yozgat’ın yanıbaşında da kene vakaları artmaya başladı. Sivas'ta kene tutunması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan genç kadın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Bayram tatili için İstanbul'dan memleketi Sivas'a giden evli ve 2 çocuk annesi Havva Dursun (31), bir süre sonra rahatsızlandı. Şikâyetleri sebebiyle hastaneye başvuran kadın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Havva Dursun, yoğun bakım ünitesindeki tedaviye rağmen kurtarılmadı. Dursun'un cenazesi, defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.
Sivas'ta KKKA nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Yozgat’ta yok böyle şey dedirtecek olay: Keneye karşı uyarıyordu o anda olanlar oldu!
Yozgat’ta yok böyle şey dedirtecek olay: Keneye karşı uyarıyordu o anda olanlar oldu!
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Halim Bolat