Programda Meltem Yılmaz, köy halkıyla bir araya gelerek bölgenin geçmişi, kültürü ve yaşanan değişim üzerine samimi sohbetler gerçekleştirdi.
Fakıbeyli’de Yaşar ailesinin misafiri olan Yılmaz, ailenin reisi Adil Yaşar ile gerçekleştirdiği söyleşide, köy yaşamının geçmişten bugüne geçirdiği dönüşümü dinleyicilere aktardı.

"Köy şehirden rahat ama kimseye anlatamıyorsun"
1994 yılında postacı olarak göreve başladığını belirten Adil Yaşar, emekli olduktan sonra köyüne dönüş yaptığını ifade etti. Yaşar, “Eşimle beraber köyde hayatımızı sürdürüyoruz. 4 oğlum, 1 kızım var. Teyzemizi dünürlük olarak görmeden aldım. Düğün olana kadar eşimi görmedik bile. Sevmesen bile alıyorsun,” sözleriyle geçmişin evlilik anlayışına dikkat çekti.

"Köy odası duruyor ama içine girecek kimse yok"
Köy yaşamının eski canlılığını yitirdiğine dikkat çeken Yaşar, “Eskiden köy odasında kalırdım. Ama o zamanlar tatlı zamanlardı. Şimdi köy odası duruyor ama içine girecek kimse kalmadı. İlkokula giderken sınıfta 47 kişiydik, şimdi 5 kişi bile çıkmıyor. Çocuklar artık taşımalı eğitimle gidiyor,” ifadelerini kullandı.
Yaşar ayrıca, köyde yaşamın şehirden daha rahat olmasına rağmen gençlerin kırsalda kalmak istemediğini, köyde yaşayanlara evlilikte bile sıcak bakılmadığını dile getirdi.

Köy yaşamının izleri ekrana taşındı
Meltem Yılmaz’ın içten sohbeti ve doğal sunumuyla ekranlara taşınan program, Fakıbeyli Köyü’nün hem geçmişine hem de bugünkü sorunlarına ışık tuttu. “Meltem Yozgat’ta” programı, her hafta Yozgat’ın farklı köy ve kasabalarını ziyaret ederek, bölge halkının sesi olmaya devam ediyor.





