Samsun’un ardından gerçekleştirilen Yozgat mitingi, yoğun katılımla Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in öncülüğünde düzenlenen mitinge; CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Mamak Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Veysel Karani Tunç, Ahmet Aşali, Satı Gül, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Fırat Gökçe, il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İmamoğlu’ndan Demokrasi Mesajı
Miting, görevden alınan Ekrem İmamoğlu’nun vatandaşlara hitaben kaleme aldığı mektubun okunmasıyla başladı. Mektubunda demokrasiye ve hukuka yönelik baskılara dikkat çeken İmamoğlu, erken seçim çağrısında bulundu. Mesajı alanı dolduran kalabalık tarafından büyük alkışla karşılandı. “Hak, hukuk, adalet” ve “Her şey çok güzel olacak” sloganları meydanı inletti.
İmamoğlu mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Yozgat’ın traktörleri yıllardır dert ekiyor, borç biçiyor, iktidar hiç duymadı. Milletimiz sabırla sandığı bekliyordu. 19 Mart’ta yaşananlar devlete ve hukuka güveni sarstı. Akşam diplomam iptal edildi, sabah gözaltına alındık. Ancak millet ayağa kalktı, bu oyunu bozdu.”
Başkan Şahin: Demokrasiye Bağlılığımız Tamdır
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin de mitinge katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Alanda halkla birebir temas kuran Başkan Şahin, demokrasiye sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.
Başkan Şahin açıklamasında, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na ve milletin iradesine hep birlikte sahip çıkmak için Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndaydık. Meclis üyelerimiz ve belediye başkan yardımcılarımızla birlikte bu onurlu duruşta yerimizi aldık. Milletin iradesine sahip çıkmaya, demokrasiye ve adalete sonuna kadar bağlı kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.