Havuz motorundaki elektrik kaçağı nedeniyle yaşanan olayda kalbi duran Zeyrek, yapılan yoğun müdahaleler sonucu yaklaşık 70 dakika sonra hayata döndürüldü.
Olayın ardından 112 Acil Sağlık ekipleri kısa sürede Başkan Zeyrek’in evine ulaştı. Bilinç durumu kapalı olarak bulunan Zeyrek’e olay yerinde kalp masajı yapıldı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edildi. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakıma alınan Zeyrek’in hayati tehlikesi sürüyor.
Kalbi Duran Zeyrek’e 70 Dakika Kalp Masajı Yapıldı
Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Fatih Zeren, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “112 Komuta Merkezi’ne Ferdi Zeyrek’e elektrik çarptığı yönünde ihbar geldi. Ekiplerimiz hızla müdahale etti. Olay yerine ulaşıldığında bilinç kaybı vardı. Kalp masajı eşliğinde hastaneye getirildi. Kalbi durmuştu, uzun süren müdahaleler sonrası kalbi tekrar çalıştırıldı. Şu an yoğun bakımda ve uyutuluyor. Durumu kritik” dedi.
Özgür Özel: Havuz Motorundaki Kaçak Neden Oldu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ferdi Zeyrek’in evindeki havuz motorunda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle bu ağır kazanın yaşandığını belirtti. Özel, sağlık ekiplerinin yoğun çabaları sonucu Zeyrek’in kalbinin yaklaşık 70 dakika sonra tekrar çalıştığını ve tedavisinin sürdüğünü ifade etti.
Manisa’da Endişeli Bekleyiş Sürüyor
Manisa halkı ve sevenleri, hastane önünde Başkan Zeyrek’ten gelecek iyi haberleri bekliyor. Şehirde büyük üzüntüye neden olan bu talihsiz olayın ardından sosyal medyada #FerdiZeyrek etiketiyle destek mesajları paylaşılmaya devam ediyor.
Keven'den geçmiş olsun Mesajı
CHP Önceki dönem Yozgat Milletvekili Ali Keven, haberi üzüntü ile öğrendiğini duyurdu.
Keven, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek'in elektrik çarpması sonucu ağır yaralandığı haberini maalesef büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ferdi Başkanımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede iyileşip tekrar görevinin başına, hemşerilerinin arasına dönecek..." ifadelerine yer verdi