Yavaş, işçilerle birlikte Anıt Park’tan Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na doğru bir yürüyüş gerçekleştirerek, bu zorlu süreçte onların yanında olduğunu vurguladı.

Zorlu Koşullarda Çalışan İşçilere Destek
Başkan Yavaş, işçilerin yıllardır zorlu koşullarda çalıştıklarını ve geçimlerini bu ocaktan sağladıklarını belirterek, "Biz onlarla sonuna kadar destekçiyiz. Haklarını almaları için üzerimize düşeni yapacağız ve sonuna kadar yanlarındayız," dedi. Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı’nda yapılan özelleştirme kararına karşı, Yavaş, işçilerin yıllardır bu alanda büyük bir emek verdiklerine dikkat çekti. Çoğu işçinin bedensel olarak çalıştığını ve bazı işçilerin, zor çalışma şartları nedeniyle sağlık sorunları yaşadığını belirten Yavaş, "Bu kadar zorlu koşullarda çalışan işçilerin geleceği güvence altına alınmalıdır," diye konuştu.

İşçilerin Talepleri Karşılanmalı
İşçilerin taleplerinin yerine getirilmemesi sonucu eylemlerini sürdürebilirliklerini dile getiren Yavaş, "Bu sürecin en kısa sürede çözülmesi gerekiyor. Biz de bütün siyasi parti temsilcilerimizle birlikte işçilerin haklarını almaları için yanlarındayız," açıklamasında bulundu. Yavaş, işçilerin aileleriyle birlikte huzurlu bir şekilde evlerine dönmesini temenni etti.

Çayırhan’daki Direniş ve Yavaş'ın Katılımı
20 Kasım 2024'te başlayan eylemler, Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı’nda özelleştirme kararına karşı başlatılmıştı. Erteleme sürecine rağmen, özelleştirme ve satışa dair herhangi bir iptal kararı alınmaması üzerine, işçiler, Beypazarı’ndan Ankara’ya doğru yürüyüşlerine devam etti. İşçiler, özelleştirme kararının tamamen iptal edilmesini talep ediyor.
Başkan Mansur Yavaş, bu zorlu mücadelede işçilerin yanında olmaya ve haklarını savunmaya kararlı. Yavaş, işçilerin haklı taleplerini dile getirirken, onların yanında durarak büyük bir destek sunmaya devam ediyor.




