Özgür Özel 12.00 açıklaması siyaset gündemini hareketlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in Bayrampaşa’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşma, günün en çok konuşulan siyasi gelişmeleri arasında yer aldı. Özel’in “Yarın 12’yi bekleyin” sözleri sonrası gözler CHP Genel Merkezi’nde yapılacak açıklamaya çevrildi.

Özgür Özel’in açıklamaları, AK Parti’nin kuruluş yıldönümüne denk gelen 14 Ağustos’ta öğle saatlerinde yapılacak. Özel, yaptığı konuşmada AK Parti'ye göndermelerde bulunarak, önemli bilgi ve belgeleri paylaşacağını duyurdu. Söz konusu belgelerin kamuoyunda daha önce gündeme gelen İBB borsası iddialarıyla ilgili olabileceği konuşuluyor.
Özel mitingde yaptığı açıklamada, "AK Parti’ye kuruluş yıldönümü hediyesi geliyor" diyerek, basın mensuplarını saat 12.00’de genel merkeze davet etti. Belgelerin isim isim, imzalı ve yazılı olacağını belirten Özel, bu bilgilerin siyasi kulislerde uzun süredir konuşulan iddialara ışık tutacağını söyledi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddialar da günün bir diğer sıcak başlığı oldu. Özgür Özel’in bu konuya değinerek, bazı belediye başkanlarının baskı altında partilerinden ayrılmaya zorlandığını ifade etmesi dikkat çekti. Özellikle geçmişte CHP’den AK Parti’ye geçen isimlere yönelik sert ifadeler kullanan Özel, kamu kaynaklarının kullanımı ve ihalelerle ilgili de bazı göndermelerde bulundu.
Gazeteci İsmail Saymaz’ın da katıldığı bir televizyon yayınında, Özgür Özel’in açıklayacağı belgelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi etrafında şekillenen “belediye transferi” iddialarına dair olabileceği yönünde bilgi verdi. Saymaz, "Genel olarak İBB borsasıyla ilgili bazı belgeleri açıklayacağını duydum" şeklinde konuştu.
CHP liderinin saat 12.00’de yapacağı açıklama, özellikle sosyal medyada büyük merak uyandırmış durumda. Siyasi dengeleri etkileme potansiyeli taşıyan bu gelişme, hem CHP içinde hem de kamuoyunda geniş yankı bulmaya devam ediyor.




