Müftüler Halkın Gönlüne Girecek.

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, müftülük binasında oturma devrinin bittiğini, müftülerin halkın gönlüne girmeleri gerektiğini söyledi.

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, müftülük binasında oturma devrinin bittiğini, müftülerin halkın gönlüne girmeleri gerektiğini söyledi.Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik düzenlediği basın toplantısında faaliyetlerini değerlendirdi. Halkın arasına katılacaklarını ve kapısını çalmadıkları gönlüne girmedikleri kimsenin kalmayacağını belirten İl Müftüsü Salih Sezik, artık oturarak müftülük yapma devrinin tamamlandığını dile getirdi. İl genelinde vekaletle kurban bağışına müftülük olarak büyük önem verdiklerini hatırlatan Sezik, 2017 yılında vekaletle kurban sayısının artarak 355 olduğunu açıkladı. Kur'an kursu faaliyetlerinden de bahseden Sezik, 2016 yılında 4-6 yaş çocukların Kur'an kursunda eğitim gördüğünü bu yılise bu sayının 500'e ulaştığını söyledi.Şehir merkezinde 100 kişilik erkek ve 100 kişilik kız olmak üzere yatılı Kur'an kursu projesi üzerinde çalıştıklarını da söyleyen Sezik, "Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubemiz 160 kişilik kız öğrenci yurdu konusunda da çalışma yapmaktadır. Ayrıca İl Jandarma Alay Komutanlığı yerleşkesinde Şehitler Camisi inşaatımız da sürüyor. Yozgat Şehir Hastanesi Camisi Projemiz üzerinde çalışmalar devam ediyor. İlimize büyük katkı sağlayacak olan Diyanet Eğitim Merkezimizin inşaatı ise yüzde 97 seviyesine ulaştı" dedi.Müftülük olarak sosyal projeler içerisinde de yer aldıklarını ifade eden Sezik, uyuşturucu ile mücadele kapsamında, uyuşturucu bağımlısı 15 gençle de ilgilendiklerini dile getirdi.

31 Eki 2017 - 05:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi