Dr. Ümit Arslan, 4-5 yaşından küçük çocukların burun ve kulak gibi boşluklara küçük cisimleri sokma eğilimi gösterdiğini belirtti.

Bu yaş grubundaki çocuklar, boncuk, bilye, düğme, sünger gibi küçük objeleri merak ederek burun veya kulaklarına sokabiliyor.
Anne-Babalara Güvenlik Uyarısı
Dr. Arslan, ailelere şu önerilerde bulundu: Tehlikeli olabilecek küçük cisimleri çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayın. Kimyasal maddeleri (çamaşır suyu, deterjan, temizlik tabletleri) güvenli alanlarda muhafaza edin. Çocukların oyuncaklarının yaşa uygun ve güvenli olduğundan emin olun.

Hayati Riskler Önlenebilir
Bugün poliklinikte başarıyla çözülen olay, bazen yoğun bakım tedavisine rağmen çocukların hayatını riske atabiliyor.
Dr. Arslan, “Lütfen çocuklarımızın güvenliği için gerekli önlemleri almayı ihmal etmeyelim,” diyerek aileleri uyardı.




