Yozgat'ın Sarıkaya Kaymakamlığı görevini yürüten Mubin Demirkıran, 09 Eylül 1992 tarihinde Şırnak’ta meydana gelen saldırıda şehit düşen Hasan Basri Kayaaltı’nın kabrini ziyaret etti.

Sarıkaya ilçesine bağlı Azapbaslı Köyü’nde gerçekleşen ziyarette Kaymakam Demirkıran, şehidin kabri başında dua etti. Program kapsamında Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak başta Hasan Basri Kayaaltı olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi.

Şehitler İçin Dualar Edildi

Kaymakam Demirkıran, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin emanetine sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı. Şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirten Demirkıran, devletin şehitlerin hatırasını yaşatmayı en önemli sorumluluklarından biri olarak gördüğünü ifade etti.

Sarıkaya’dan Avrupa’ya Eğitim Köprüsü
Sarıkaya’dan Avrupa’ya Eğitim Köprüsü
İçeriği Görüntüle

Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşanırken, şehit Hasan Basri Kayaaltı rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

“Aziz Şehitlerimizi Unutmayacağız”

Sarıkaya Kaymakamlığı yetkilileri, vatan için can veren kahramanları unutturmayacaklarını belirtti. Yapılan açıklamada, “Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: Orhan Kalabalık