Baharın gelişi ve doğanın uyanışını temsil eden Nevruz Bayramı, Şefaatli’de birlik ve beraberlik mesajlarıyla kutlandı. Türk dünyasının ortak kültür mirası olan bu özel gün, aynı zamanda "Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası" kapsamında düzenlenen etkinliklerle taçlandırıldı. Şefaatli Kaymakamlığı tarafından organize edilen programa, ilçe yönetimi ve üniversite temsilcileri tam kadro katılım sağladı.
Şefaatli’deki kutlamalara Şefaatli Kaymakamı Mehmet Burak Eski, Belediye Başkanı Zeki Bozkurt ve Yozgat Bozok Üniversitesi Şefaatli Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alperen Erdoğan katıldı. İlçe protokolünün bir araya geldiği törende, Nevruz’un tarihsel derinliği ve Türk kültüründeki sarsılmaz yeri vurgulandı.
Akademik camiayı temsilen katılan Dr. Öğr. Üyesi Alperen Erdoğan, üniversite ve yerel yönetim iş birliğinin kültürel etkinliklerdeki önemine dikkat çekti. Program kapsamında geleneksel ritüeller gerçekleştirilirken, baharın gelişi coşkuyla selamlandı.

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Vurgusu
Etkinlikte sadece bir mevsim dönümü değil, aynı zamanda Türk dünyasının geniş coğrafyasındaki kültürel bağlar da hatırlatıldı. Kaymakamlık tarafından düzenlenen törende, Nevruz’un Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar uzanan ortak bir sevinç kaynağı olduğu ifade edildi. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin milli bilincin genç nesillere aktarılmasında kilit rol oynadığını belirttiler.
Şefaatli’de Birlik Mesajı
Kaymakam Mehmet Burak Eski ve Belediye Başkanı Zeki Bozkurt, vatandaşlarla bir araya gelerek bayram sevincine ortak oldu. Şefaatli Meslek Yüksekokulu Müdürü Erdoğan’ın katılımı ise kutlamalara akademik bir vizyon kazandırdı. Nevruz programı, ilçede sosyal dayanışmanın ve kültürel zenginliğin sergilendiği bir platforma dönüştü.





