
Makûs talihimiz olan yoksulluk diyelim, kader diyelim ne dersek diyelim. Bizleri gurbet hayatına atan çeşitli sebepler ile uzaklardayız. Kimimiz aş için çıkmışız yollara, kimimiz okumak, kimimiz iş gereği her ne sebeple olursa olsun gurbetteyiz. Sıladan uzak, özlem dolu hasret, dolu yüreğimizle ah çekip zaman gelse de görsek havasını suyunu, toprağını, küllüğünü, özlediğimiz sılamızı, Gitsek görsek diye zamanı iple çeker misali günler sayarız. Ya da Bayramların gelmesini dört gözle bekleriz.
Düşün ki sevdiklerinden doğup büyüdüğün topraklardan çok uzaklardasın. Akşam olur başın önde, aklında ise memleketindeki anan, baban ve sevdiklerin. Kapanırsın dört duvar arasına haykırmak istersin içinden geçen duyguları duvarlara ama zaman gelir onu bile yapamazsın çünkü içinde yaşamak zorunda kalırsın.
Bazen dalarsın uzaklara, gidersin yaşadığın o güzel günlere.
Ailenle yediğin bir yemek gelir aklına, tarlada çalışırken, ya da hayvan otlatırken veya arkadaşlarınla oynadığın bir oyun. Sonra bir iç çekersin, sanki o kadar derinlerden gelen iç...
Gözlerin dolar bazen belki iki damla akar göz pınarlarından. Özlem dolu, hasret dolu…
Bir dost ararsın, uzatırsın elini havada kalır. Bulamazsın olsa da ya sana uzaktır gurbet elde dostun ya da yüreğine.Bu duygular ile mücadele ederken bir yandan da ne yapabiliriz gurbette ki insanlarımızın sıla özlemini gidermek için onların sesi olmak için diye düşünürken bir teklif ile köyümüz adına bir web sitesi kurduk ve gönüllü dokuz yıl hemşerilerimize hizmet ettik yeri geldi takdir gördük yeri geldi aşağılandık yeri geldi hakaret işittik ama yılmadan görevimizi ifa etik ve amacına ulaşmış bir şekilde sonlandırdık.
Bu süreçten sonra yine özlemini çektiğimiz vefa borçlu olduğumuz sıla için ne yapabiliriz derken yine birkaç kardeşimizin teklifi üzerine Köyümüz adına gurbette bir Dernek kurma kararı aldık ve öncelikli hizmetlerimizi belirleyerek çalışmaya başladık. Hastası olanları ziyaret ettik yanında yer aldık cenazesi olanları yalnız bırakmadık. Birçok öğrencimize bir nebzede olsa burs imkânı sağladık. Kısa zaman da gönüllerde yer edinmenin mutluluğunu yaşadık.
Mevla biz insanoğlu için bir kapıyı kapatırken bir kapıyı açıyor yeter ki ona layık kullar olarak hizmet bilincinde olalım.
Mevla bana köyüm için, hemşerilerimiz için yıllar önce açmış olduğu kapının yanına dernek kurdurarak bir kapı daha açtı. İyi ki bizlere bu yapıyı nasip etti.
Kısa sürede vefa düşüncesini ön planda tutarak köyümüzün birçok eksiğini giderme fırsatımız oldu.
Birçok hayr işine de imza attık ve atmaya da devam edeceğiz inşallah.
Benimle, bizimle bu yola çıkan tüm güzel insanlara ne kadar teşekkür etsem azdır.
İçimizde her ne kadar fitne, fesat varlık olmasa da bazıları bu duygulara yenik düşüyor olabilir ki, buda onların takdirleridir ve içimizde barınma şansları da yoktur.Niyeti hayr olanın akıbeti de hayırdır sözünü şiar edinerek sılaya insanlarımıza hizmete devam inşallah.
Bizlere gönül veren herkese teşekkürü borç bilirken, Hayır işlerimizde bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen hayırseverlerimizden Allah razı olsun ve sayılarını artırsın İnşallah diyor.
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.