Sivas genelinde 12 Eylül 2025 Cuma günü saat 09.00 ile 17.00 arasında planlı bakım çalışmaları nedeniyle geniş çaplı elektrik kesintisi uygulanacak. Sivas Valiliği ve ilgili elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılan duyuruya göre kesintiler, şebeke yenileme ve bakım faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek. Bu süreçte pek çok ilçe ve köyde geçici süreyle elektrik hizmeti verilemeyecek. Vatandaşların hazırlıklı olması, bu saat aralığında enerjiye bağlı cihaz ve sistemler için önlem alması önem taşıyor.

Sivas Elektrik Kesintisi-15

Açıklanan listeye göre Sivas’ın Akıncılar, Altınyayla, Divriği, Doğansar, Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik, İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Merkez, Şarkışla, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli ve Zara ilçelerinde hem mahalle hem de köy bazında kesintiler olacak. İşte detaylı dağılım...

Akıncılar, Altınyayla ve Divriği İlçelerinde Elektrik Kesintisi Uygulanacak Bölgeler

Akıncılar İlçesi’nde kesintiden etkilenecek bölgeler arasında Yağlıçayır, Yukarısarica, Yusufşeyh, Yünlüce, Kayı, Kılıç, Onarı, Ortaköy, Sapanlı köyleri ve Altıntepe, Cumhuriyet, Gönen, İkizyurt mahalleleri yer alıyor.

Altınyayla İlçesi’nde ise Altınyurt, Aydın, Başören, Gaziosmanpaşa, Güzeloğlan mahalleleri ile Kızılhüyük, Mutubey, Paşaköy, Tahyurt, Taşlıhüyük köyleri; ayrıca Serinyayla, Şafak, Yassıpınar, Yeşilyurt mahalleleri kesintiden etkilenecek.

Divriği İlçesi’nde bakım çalışmaları kapsamında Gözecik, Güllüce, Günbahçe, Güneş, Güneyevler, Ağaçlıgöl, Akbaba, Akmeşe, Akpelit, Arıkbaşı, Ödek, Ölçekli, Özbağı, Selimoğlu, Sırçalı köyleri elektrik alamayacak.

Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisinin Yaşanacağı Diğer İlçeler

Doğansar İlçesi kapsamındaki bakım çalışmaları, çok sayıda köy, mezra ve yayla bölgesini kapsıyor. Elektrik kesintisinden etkilenecek alanlar arasında Zara Göhertaş, Avcıçayı, Bozkus, Boyalı, Karkın, Okçulu, Eski Köy, Sobuler, Darıkol, Çatpınar, Kalkın, Karacaali, Sarısurat, Alan, Kozagac, Alazlı, Yeşilçukur köyleri bulunuyor. Ayrıca bazı GSM vericileri ve içme suyu tesisleri de plan dahilinde.

Gemerek, Gölova, Gürün, Hafik ilçelerinde ise hem mahalle hem köy bazında planlı kesintiler yaşanacak. Bunlar arasında Fevziçakmak, Bahçeli, Arpaözü, Tatlıpınar, Tekmen, Yuvacık, Ulucukur, Mahkenli, Osmanbey, Eskihamal, Erdoğan, Koç, Fatih, Günyamaç gibi yerleşim yerleri bulunuyor.

İmranlı, Kangal, Koyulhisar, Merkez, Şarkışla, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli ve Zara ilçeleri de kesintinin yaşanacağı diğer bölgeler arasında yer alıyor. Her ilçede farklı mahalle ve köylerde şebeke iyileştirme çalışmalarına bağlı olarak elektrik hizmeti geçici süreyle durdurulacak.

Kesinti Süresince Vatandaşlardan Beklentiler

Elektrik dağıtım yetkilileri, vatandaşların bu süreçte yaşanabilecek aksaklıklara karşı gerekli tedbirleri önceden almasını öneriyor. Özellikle elektrikle çalışan cihazlar, medikal ekipmanlar ve soğuk zincirle çalışan gıda sistemleri için alternatif çözümlerin hazırlanması tavsiye ediliyor. Kesinti süresi içinde planlı çalışmaların güvenli ve hızlı şekilde tamamlanması hedefleniyor.

TEMA Vakfı Duyurdu: Her 16 Yılda 1 Santimetre Toprak Kayboluyor
TEMA Vakfı Duyurdu: Her 16 Yılda 1 Santimetre Toprak Kayboluyor
İçeriği Görüntüle

Elektrik kesintisi süresince oluşabilecek farklılıklarla ilgili güncellemeler resmi kurumlar tarafından duyurulmaya devam edecek.

Muhabir: Şeniz Dirican