Manevi atmosferin hâkim olduğu program, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Protokol ve Vatandaşlar Programda Buluştu
Sorgun Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa; Sorgun Kaymakamı Abdurezzak Canpolat, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Yozgat İl Müftüsü Nihat Kök, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe Müftüsü Yaykın: “154 Hafızımızı Mezun Etmenin Gururunu Yaşıyoruz”
Programın açılış konuşmasını yapan Sorgun İlçe Müftüsü İsa Yaykın, mübarek üç ayların başlangıcı ve Dünya Hafızlar Günü’nün önemine dikkat çekti.
Yaykın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu vesileyle bizleri bu güzel günde bir araya getiren Yüce Rabbimize hamd ediyorum. Başkanlığımızın vizyon ve misyonu doğrultusunda Kur’an’ı anlatmak, yaşamak ve yaşatmak için gayret ediyoruz. İlçemizde 7 müstakil 4-6 yaş Kur’an kursunda yaklaşık 500 öğrencimize, 3 müstakil yatılı Kur’an kursunda ise 260 öğrencimize hafızlık eğitimi veriyoruz. Rabbime hamdolsun, 250 hafızdan 154’ünü mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”
İl Müftüsü Kök: “Bugün Hamd ve Şükür Günüdür”
Yozgat İl Müftüsü Nihat Kök, programda yaptığı konuşmada hafızlığın büyük bir fedakârlık ve adanmışlık gerektirdiğini belirtti.
Kök, “Ömürlerinin en güzel çağlarını Allah’ın kitabına adayan hafızlarımızı, onların anne ve babalarını, hocalarını ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün sevinme günüdür, hamd ve şükür günüdür.” dedi.

Kaymakam Canpolat: “Hafızlık Sabır ve Adanmışlığın En Güzel Örneğidir”
Sorgun Kaymakamı Abdurezzak Canpolat ise konuşmasında hafızlığın manevi değerine vurgu yaptı.
Canpolat, “Kur’an-ı Kerim’i gönüllerine nakşeden evlatlarımızla icazet merasimi vesilesiyle bir aradayız. Hafızlık; sabrın, sevginin, hoşgörünün ve adanmışlığın vücut bulduğu müstesna bir müessesedir. Bu gençlerimiz insanlığın manevi yükselişinde önemli rol üstleneceklerdir.” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: “Hafızlar Ümmetin Şereflileridir”
Programda son konuşmayı yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Kur’an-ı Kerim’in korunmasında hafızların rolüne dikkat çekti.
Şahin, “Kur’an, nazil olduğu günden bu yana hem satırlarda hem sadırlarda korunmuştur. Peygamber Efendimiz ‘Ümmetimin şereflileri Kur’an hafızlarıdır’ buyurmuştur. Hafızlar, Kur’an’la şereflenen müstesna insanlardır. Rabbim bizleri Kur’an’ın şerefinden mahrum eylemesin.” dedi.
Hafızlık Duası ve İcazet Takdimiyle Program Sona Erdi
Yapılan konuşmaların ardından hafızlık duası edildi ve hafızlara icazet belgeleri takdim edildi. Program, Kur’an tilaveti ve dualarla sona erdi.




