İŞKUR araştıracak

İŞKUR İl Müdürlüğü, Yozgat’ta işgücü piyasa araştırması yapacak.

Çalışma kapsamında il genelinde istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücünün yapısı ile sektörler bazında işgücü, niceliği hakkında bilgiler toplanıp rapor haline getirilecek.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, işgücü piyasa araştırmasının her yıl düzenli olarak yapıldığını kaydetti.
Yıldız, çalışma kapsamında 299 iş yerinin ziyaret edileceğini belirtti.
11 Mayıs Cuma gününe kadar çalışmanın süreceğini dile getiren Taner Yıldız, “Bu araştırma kapsamda toplamda 299 işyerimiz ile yüz yüze görüşme yapılacak. 2018 yılı işgücü piyasası araştırmasını İl Müdürlüğümüzde görevli İş ve Meslek Danışmanlarınca işverenle yapılacak yüz yüze görüşme ile işyeri bilgi formu doldurulacak. Bu formda sorulan soruların analizi yapılarak mevcut İstihdam durumu açık iş talepleri, gelecek dönemdeki istihdam eğilimleri temininde güçlük çekilen meslekler ve nedenleri gibi işgücü piyasasına genel bir bakış ile değerlendirerek, İlimizin aktif işgücü programlarının ihtiyaca uygun planlaması için yön gösterecek. Bu veriler ile yerel düzeyde işgücü talebinin eğilimlerini saptanacak ayrıca yıl sonunda raporlanarak ilimizin gelecek yılki istihdam politikasına yön verecek” dedi.

09 Nis 2018 - 07:00 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yozgat Çamlık Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yozgat Çamlık Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yozgat Çamlık Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yozgat Çamlık Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber Gazetesi